Vähän näyttää veneilukauden päättäjäisiltä? länsisaaristo, Eurajoki, 3.1.2017
Weblokit
Aamuhämärissä näytti mittari -12 astetta Preiviikissä. Päätin kumminkin lähteä vielä vilkaisemaan, onko pääsyä merellä. Lankoorissa reilu 100m muutaman sentin jäätä, rannat vielä avoinna. Ulkona näytti avoimemmalta. Pienen yrityksen jälkeen sain sen verran aukkoa aikaiseksi, että keulan sai merelle ja koneen alas. Yamahakin suostui yhteispeliin, joten ulkoreunaa kiertämään.

Lankoorissa lähtiessä -10c, tuulta vain nimeksi ja aurinkokin paisteli pilvien lomasta. Merellä liikkui useita lumikuuroja, tehden saaristoon hienot valot ja kontrastit - vielä kun osaisi niitä kuvata! Muutama kuurokin osui kohdalle. Eeköressä kämpän seinän mittari näytti keskipäivällä -7c ja Säpissä auringonlaskun aikaan -5c. Iltapäivällä saapui yhtenäisempi pilvipeite ja tuultakin virallisten mittausten mukaan 6-8m/s kaakosta.

Kiersin vakioreittiä noudattaen, vanhan Luvian, nykyisen Eurajoen alueella. Marjakari - Turvaskallio - Pohjankalliot - Eeköre - Lännennaulat - Säppi. Merellä edelleen lintuja kivasti. Runsain laji oli alli, joita yksittäin "vähän joka puolella".  Isommat parvet Lännennauloilla 46 ja Säpissä 85. Pilkkasiipiä reilu sata, suurin parvi Säpissä 87. Säpin jääkuikka tänään edelleenkin paikalla, nyt Ulkolaskun kupeessa. Säpistä löytyi myös päivän ainoa merisirri. Kalalokkeja merellä yhteensä 330. Pikkulinnut totutusti niukassa, Eeköressä yksinäinen urpiainen, jota isolepinkäinen ajoi takaa. Sääennusteiden perusteella, tänään taisi loppua veneilykausi?


Lankoorin jäätilanne

Buster onnistuneesti vedessä ja Yamaha käynnisssä.


Irtojäitä

Irtojäitä oli alkumatkassa jonkin verran, ulompana avointa.


Sisempi Pohjankallio

Sen verta oli kallioluodot jäisiä ja liukkaita, että maihinnousupaikat oli tarkoin harkittava.


Eeköre, pohjoiseen

Eekören korkeimmalla kalliolla katselin tunnin verta ympärilleni. Säppi on juuri peittymässä lumikuuron sisään.


Lännennaulat

Lännennaulojen kallioilla ei näkynyt tänään merisirrejä, vain kalalokkeja.


Alli - clahye

Alliparvia tuli vastaan vähän väliä. Säpissä päivän suurin parvi.


Kruununmöljä, Säppi

Neitseellinen Säpin Kruununmöljä ja Prakala. Klikkaamalla isoksi.


Kruununmöljä, Säppi

Sama nähtynä kuvaajan selän takaa.


Ulkolasku, Merisirri, calmar

Jääkuikan scouppaus ei tänäänkään luonnistunut, saati nyt sitten merisirrinkään. Sirri lienee vasen Ulkolaskun möykyistä, Oikealla kiukaan kiinnityslenkki.


Säpin laituri

Kävin vielä ennen poislähtöä vähän levittämässä mufloneille kauraa ja heiniä, ihan omalla luvalla. Voi mennä hetki, ennen kuin seuraaksi tätä laituria pitkin kuljetaan.


Ja maihin...

Ja maihin...


Kommentoi
3.1.2017 länsisaaristo, Eurajoki, Finland
Weblokit
Copyright, 2017  Antti J. Lind