Jää- ja lintutilannekatsaus, Reposaari - Tahkoluoto, Pori, 15.2.2017
Weblokit
Aamusta Meri-Poriin. Lähes pilvetön taivas, pari astetta pakkasta ja heikko etelätuuli. Päivällä lämpötila plussan puolella. Kovin oli keväisen oloista, keskitalvihan se kumminkin on. Pikainen pistäytyminen Kallossa ja Uniluodossa ei ihmeempiä tarjonnut. Jäätä sen verran, että todellakin veneilykausi taisi olla siinä.

Kallosta sitten Reposaareen. Reposaaren sisäpuoli lähes kokonaan jäässä, kalasataman edessä ja aallonmurtajien välissä vähän avointa, kohtalaisesti uutta jäätä. Merellä parin kilometrin verta ajojäitä, ulompana avointa. Sulissa kivasti lokkeja, telkkiä ja isokoskeloita. Lokeista tällä kertaa enemmistönä harmaalokki 390, joukossa merilokkeja 16 ja kalalokkeja 8. Merellä lisäksi pieni määrä määrittämättömiä lokkeja. Avovesipaikoissa isokoskeloita 97 ja telkkiä 58.

Tahkoluodon Kallioholma näyttää päivittäin muuttuvan rakennustöiden edetessä. Reilu pari tuntia katselin merelle. Jäitä enemmän eteläpuolella, pohjoispuoli lähes avoin. Kärjessä kapeita jääkenttiä matkalla pohjoiseen. Lokkeja vain muutama kymmen, kolmea lajia. Isokoskeloita lähes 150 ja telkkiä 72. Pieni pilkkasiipi- (7) ja alliparvi (35) paikallisena. Merikotkia jäälautoilla 8 yksilöä.


Norssien pilkkijät, Kappeli / Reposaari

Reposaaren norssipilkkijät ovat vaihtaneet Tukkiviikin puolelle. Satamapuistossa vain muutama yrittäjä. Norssit ovat kuulemma vaihtaneet paikkaa.


Harmaalokki, LARARG, 2kv

Siellä missä ravintoa, on myös lokkeja. Toisen kalenterivuoden harmaalokki.


Harmaalokki, LARARG, +3kv

Valoa sopivasti ja lokit hyvällä etäisyydellä, niin piti kokeilla vähän lisää skouppausta. Vähän vanhempi harmaalokki.


Merilokki, LARMAR, ad

Vanhan merilokin näköinen lintu.


Porin Karhu

Vaikka kyseessä onkin Porin Karhu, se ei kaikille tuo oikeaa mielikuvaa :-) Sen verta oli Mäntyluodon satamassa ahtautunutta jäätä, että satamahinaajalla oli avaustöitä.


Lokkeja, isokoskeloita ja Technip

Reposaaren kalasataman edustalla hyvin keväisen oloista. Lokit ja koskelot avoveden äärellä. Taustalla Technip offshoren telakka.


Isokoskelot, MERMER

Isokoskeloilla kova soidin käynnissä kauniissa ja lämpimässä kelissä.


Kaijakari

Tahkoluodon eteläpuolelle painautunut tiiviimpi ajojääkenttä. Kaijakari avomeren reunalla.


Kupeli ja Hylkiriutta

Kupelin ja Hylkiriutan ympäristössä vain harvaa ajojäätä. Ulompana täysin avointa.


Merivoimala, Kärkikallio ja isokoskelot, MERMER

Kärjessä kapeita ja hajanaisia jääkenttiä kohti pohjoista, kuten isokoskeloparikin.Kommentoi
15.2.2017 Reposaari - Tahkoluoto, Pori, Finland
Weblokit
Copyright, 2017  Antti J. Lind