Jäätilannekatsaus, Meri-Pori, Pori, 25.2.2017
Weblokit
Kaunis auringonpaisteinen keli. Muutama aste pakkasta ja jonkin verran tuulta pohjoisesta - tuntui aika hyytävälle. Lähipäivinä sadellut uusi lumi teki maisemasta oikeastaan talvisen. Kiersin Reposaaresta Tahkoluotoon, Kallon ja Uniluodon kautta Herrainpäiville.

Sen verta jäätä rannoilla, että toiveita veneilykauden avajaisista ei vielä ole. Reposaaressa isohko sula satamien välillä ja jonkinmoinen kiila kohti Satamapuistoa. Merenpuolella muutamia jääkenttiä matkalla etelään. Tahkoluodossa pääosin avointa, jäät kaikki liikkuvia. Kallo - Uniluoto - Herrainpäivät ulompaa avoinna, rannoilla hieman liikaa jäätä.

Linnuista runsastuneet valkopäiset harmaalokit, eli jotakin muuttoa etelästä on ollut. Kalalokkeja tällä hetkellä niukasti, siirtyneet jonnekkin? Vesilinnuista vain vakiot: isokoskelo ja telkkä, muita ei osunut silmään. Merikotkia yhteensä 12.


Reposaari: Lokit ja isokoskelot

Reposaaren kalasataman edustalla päivää vietti 150 harmaalokkia, joukossa muutamia kala- ja merilokkeja. Lokkien seurassa 87 isokoskeloa.


Kalasataman allas

Kalasataman talvehtivat alukset Merimestan edustalla. Kuva suureksi klikkaamalla.


Kallioholma: merimylly ja kärkikallio

Tahkoluodon Kallioholmassa aika raikas keli. Ulkona isompia ajojääkenttiä. Edustalla kulki kapea kenttä etelään.


Tahkoluoto: allomurtaja ja tuulivoimalat

Enskerit näyttivät olevan pääosin avovedessä. Kallioholman ja syväsataman välissä ajautunutta irtonaista jäätä.


Kallon pengertie ja jäälautat

Kallon pengertien eteläpuolella parhaalta näyttävä paikka. Pari metriä saisi irrota vielä lisää. Tarvittaisi korkeampaa merivettä.


Uniluodon itäranta

Uniluodon rannoilla pientä jääröykkiötä. Meri mukavasti avoinna.


Meri-Pori, Pori, Finland, 25.2.2017
Weblokit
Copyright, 2017  Antti J. Lind