Siitä se kevät sitten alkoi, Kuivalahti, Eurajoki, 11.3.2017
Weblokit
Yöpakkaset hellittämään päin, iltapäivän lämpötilat ja suotuisat tuulet saaneet muuttolintujen etujoukot liikkelle. Maastossa kevään huomaa helposti, kun vähän väliä kuuluu laulujoutsenten ja kiurujen ääntä. Tiaiset ja talvehtineet mustarastaat laulavat. Mustavariksia ja töyhtöhyyppiä saapunut. Vesilinnut ovat selvästi runsastuneet. Laulujoutsenen lisäksi kyhmyjoutsenella on päivittän kohtalaista muuttoa, lähinnä rannikolla ja suliin on ilmestynyt kymmeniä yksilöitä. Pelloilla vasta laulujoutsenien tunnustelijoita. Merikotkia on näkynyt alkukeväästä normaalia runsaammin, merenlahtien jäillä kalastajien jättämiä kaloja kärkkymässä.

Aamusta kiertämään Eurajoen rantoja, kun rannan ahtaumat ja ajojäät estävät edelleenkin merelle pääsyn. Keli mitä upein: rasvatyyntä, aamusta nollakeli, iltapäivällä pari astetta plussaa ja kaunis auringonpaiste. Tänään runsaimpina lajeina telkkä (780) ja tukkasotka (520). Laulu- ja kyhmyjoutsenia, sekä merihanhia koko päivän kohti pohjoista. Myös variksella selvää muuttoa. Paikallisen myös isokoskeloita reilu 300, haahkoja 12 ja uiveloita 9. Hienoa ja keväistä!


Rannan irtolauttoja

Eilinen lounaanpuoleinen tuuli oli ajanut sadan metrin verran jäätä rantaan. Ulompana ajojäitä ja runsaasti avovettä..


Telkkiä ja tukkasotkia

Telkkiä ja tukkasotkia runsaasti, isojankin parvia. Odottelevat sisälahtien avautumista. Hienon keväistä.


Kärki ja jäät

Jokainen niemenkärki käytiin tarkastamassa. Rannat vielä helppokulkuisia.


Jäljet lumessa - susi?

Rannan lumella näkyi runsaast nisäkkäiden jälkiä. Nämä jäljet näyttivät kovin suden jäljiltä, tosin en niitä mistään tunne. Oliskohan sama yksilö, kuin muutamia päivä sitten Luvian saaristossa?


Ajojäitä ja Iso-Pietari

Ulompana merellä ajojäitä. Kaukana horisontissa Iso-Pietari. 

Kuivalahti, Eurajoki, Finland, 11.3.2017
Weblokit
Copyright, 2017  Antti J. Lind