Laulujoutsenia ja hanhia, Preiviiki, Pori, 16.3.2017
Weblokit
Kelit jatkuvat keväisenä, muuttolintuja etelästä ja lounaasta saapuu tasaista tahtia. Näkyvimpiä ovat tähän aikaan vuodesta laulujoutsenet ja hanhet. Porin ja lähikuntien pelloille on kertynyt taas hienoja määriä. Osa linnuista on jatkanut lumen puuttuessa nopeasti kohti pesimäalueita. Olen kiertänyt päivittäin tunnetuimpia levähdyspeltoja ja ihastellut kevään kiihkoa. Ensimmäiseksi saapuivat laulujoutsenet ja niiden huippu taitaa jo olla käsillä. Parhailla pelloilla niitä on ollut reilu 300 yksilöä ja yhteensä toista tuhatta. Merihanhet saapuivat hieman perästä ja paras noteeraus taitaa olla tällä hetkellä reilu sata lintua, pääjoukot vielä tulossa. Metsähanhien määrät kasvoivat nopeasti ja parhailla paikoilla on ollut jo yli tuhat yksilöä, pääjoukot ovat vielä matkalla. Hanhiparvissa on ollut jonkin verran kanadan-, tundra- ja lyhytnokkahanhia. Valkoposkihanhea ei taida vielä olla Porissa nähty. Mikäli tuulet kääntyvät pohjoisen puolelle ja saadaan yöpakkasia, voi olla, että linnut viihtyvät pitkään pelloilla.


Laulujoutsenia ja hanhia

Hanhet ja joutsenet ovat hyvin näkyviä ja kuuluvia lintuja. Vanhat perinteiset levähdyspellot näyttävät edelleenkin olevan suosiossa.


Laulujoutsenet ja merihanhi

Kaksi ensimmäisenä saapunutta lajia olivat laulujoutsen ja merihanhi.


Merihanhi laskeutuu

Pelloilta nousee ja lähtee lintuja lähes jatkuvasti. Kuvassa laskeutuva merihanhi.


Laulujoutsenia

Laulujoutsenia liikkuu isoissa parvissa ja parien mukana näkyy olevan vielä viime vuoden poikasia. Tässä kuvassa tosin kaikki etualan linnut vanhoja, taustalla muutama nuorikin.


Metsähanhia

Viimeisenä ovat saapuneet metsähanhet, taustalla vasemmalla yksinäinen merihanhi, muut ehkä kaikki metsähanhia.

Preiviiki, Pori, Finland, 16.3.2017
Weblokit
Copyright, 2017  Antti J. Lind