Deltan kevät etenee, Kokemäenjoki, Pori, 30.3.2017
Weblokit
Jokisuistoa kiertämään. Liikkelle auringon noustessa Launaisista. Yöllä reipas 5 asteen pakkanen, joka lämpeni päivää kohden. Kirkas auringonpaiste ja kohtalainen etelätuuli. Yön aikana oli joki monin paikoin saanut uuden ohuen riitteen, syynä lienee pääosin heikko virtaus. Tänäänkin Kivinin kohdilla Isojuovassa, virtaus oli yläjuoksun suuntaan. Reitti Launaisista Kivinin kautta Isojuovalle ja siitä Pihlavanlahdelle. Paluu Launaisiin Isojuovan kautta. Tänään joella myös ensimmäiset kalamiehet.

Joen pääuomat avoinna. Hitaammin virtaavat ja virtaamattomat paikat edelleenkin jäässä. Pihlavanlahdella jäänraja oli suurinpiirtein paikallaan, Kaunismäen - Sådön välillä. Virtauksen suunnan ja merenpuolisten tuulien vuoksi oli jäänreunassa erikoinen tilanne, kun yleensä sieltä löytyy kaikki joen tuomiset, tänään koko reuna täysin tyhjä irtotavarasta, sekä jäästä. Pohjoispuoli edelleenkin jäässä, pääsy ja näkyväisyys rajoitettu.

Lintuja selvästi enemmän, kuin viimeksi. Sotkien ja puolisukeltajien määrät kasvaneet: tukkasotka 1480, punasotka 4, sinisorsa 865, tavi 35, haapana 12 ja hanhet n600. Kokosukeltajista vielä isokoskeloiden määrät pienehköjä (280), kasvussa ja telkkiä muutamia kymmeniä. Harmaahaikaroita näkyi yhtäaikaisesti lennossa 143. Ensimmäiset laulavat pajusirkut. Vielä ei kaulushaikaraa kuulunut.


Hyytävä Kyläsaarenjuopa ja laulujoutsenet

Pienessä yöpakkasessa oli Kyläsaarenjuopa saaut runsaasti uutta hyydessä ja rannassa parin sentin uusi jää, virtaus on heikkoa.


Fleiviikinjuopa

Hitaasti virtaavat juovat vielä jäässä, Fleiviikinjuopa.


Sotkia ja sorsia

Pääosa vesilinnuista Pihlavanlahdella. Isojuovan reunoilla jonkin verran sinisorsia, taveja ja tukkasotkia.


Varpukarit ja jäät

Varpukareihin ei ollut vieläkään pääsyä. Pihlavanlahden irtojäät olivat ajautuneet saariin ja estivät pääsyn.


Sinisorsia ja Varpukarit

Jääkentissä aukkoja, joissa kivasti näkyvillä vesilintuja, kuvassa sinisorsia.


Isosuulin itäpääty

On se vaan iso - isosuuli, Pihlava.


Ja maihin...

Ja maihin...

Kokemäenjoki, Pori, Finland, 30.3.2017
Weblokit
Copyright, 2017  Antti J. Lind