Kotkia lahden rannoilla, Preiviikinlahti, Pori, 9.4.2017
Weblokit
Merikotka taitaa nykyisin olla runsaslukuisin petolintu tai ainakin kaikkein helpoiten nähtävissä oleva. Preiviikinlahdella ei valoisaan aikaan oikein voi olla niitä näkemättä. Menneen talven parhaana päivänä osui silmään jäällä seisoskelemassa 24 yksilöä. Lahden vapauduttua jäistä, on havaittavuus hieman heikentynyt ja osa on siirtynyt muualla mm. jokisuiston puolelle. Pääosa linnuista on ollut nuoria tai esiaikuisia. Maakotkastakin on tehty muutamia havaintoja. Tänään päiväretken ohessa tuli useampia sen verran läheltä ja hyvässä tilanteessa, että onnistuin jopa scouppaanmaan parista yksilöstä siedettäviä kuvia.


Merikotka, Leveäkari

Tämä merikotka näkyi aamulla Leveäkarilla, taitaa olla jonkin sortin esiaikuinen.


Merikotka, Preiviikin kalaranta

Tämä merikotka pyöri Preiviikin kalarannan edustalla, Utkrunnin ympäristössä. Samaa ikäluokkaa, kuin edellä. Vasemmasta siivestä puuttuu epäsymmetrisesti sulkia, joten lienevät vahingoittuneet jossakin?


Maakotka, Uudenniityn uimaranta

Tämä nuorehko maakotka kävi kääntymässä Etelärannan lintutornin päällä. Mahtaakohan kyseessä olla sama lintu, jonka näin Paarnoorissa jo 6.3? Samannnäköinen lintu on viihtynyt myös Viasveden suunnassa.


Merikotka ja maakotka, Eteläranta

Maakotka sai merikotka kiinnostumaan itsestään.


Merikotka ja maakotka, Eteläranta

Merikotka oli selvästi sitä mieltä, että maakotkan on syytä poistua paikalta.


Merikotka ja maakotka, Eteläranta

Ja kotkat päättivät vähän kisailla. Molemmat lähtivät lopulta omiin suuntiinsa.
Preiviikinlahti, Pori, Finland, 9.4.2017
Weblokit
Copyright, 2017  Antti J. Lind