Luvian saaristoa kiertämässä, Luvia, Eurajoki, 12.4.2017
Weblokit
Aamusta Luvian ulkoluotojen suuntaan. Keli suosi: heikkoa tuulta ja aurinkoista, sopivan viileää väreilyn välttämiseksi. Kiersin merimetsokolonian saaret ja siirryin vähän kauemmas katsomaan kolonian saarten elämää. Samalla tuli katsottua myös lähiympäristön saaristoa. Siitä sitten kohti länttä ja Eeköreä, jossa lyhyesti maissa. Kiersin Lännennaulojen uloimmat kalliot ja iltapäivällä lyhyt piipahdus Säpissä.

Lintujen määrät kasvaneet mukavasti. Pesimäpaikoilta löytyy merimetsot, merilokit, osa harmaa- ja kalalokeista sekä luotokirviset. Haahkat eivät ole vielä nousseet maihin. Haahkoja muutenkin ihan kohtalaisesti, laskin samoilta jalansijoilta 1300 koirasta ja 120 naarasta - huolestuttavalta näyttää tuo naaraiden määrä. Kaakkureita ja mustalintuja vähän joka paikassa. Härkälintuja mukavat 48 paikallista. Merikotkia vähintään 16, joista pääosa esiaikuisia ja lennättämässä merimetsoja.


Merimetsoja ja merikotkia

Merimetsojen pesimäluodolla seisoskeli kaikessa rauhassa merikotkia.


Vanha pesäluoto

Pari vuotta sitten käytössä olleet merimetsojen pesimäluodot ovat hiljenneet. Saaressa toistaiseksi vasta harmaa- ja kalalokkeja.


Haahka, koiras

Merellä kohtalaisesti haahkoja. Koirailla huomattava enemmistö.


Eeköre

Eeköressä rakenteli kyhmyjoutsen pesää ja ainakin kaksi luotokirvistä piti innokkaasti soidinta.


Lännennaulat

Vaikka tuulta vai nimeksi, maininki kohtalaista. Lännennaulojen uloimmat kalliot. Tarkastin luodot pääasiassa merisirrejä etsien, mutta ei näkynyt.


Ruokki

Paikalla pyöri muutama ruokki. Yhdellä näytti olevan kovin jotakin sanomista.


Veneet Kruununmöljässä

Iltapäiväkaffeella Säpissä. Kruununmöljän laiturissa oli jo sentään muitakin kiinnittyjiä.


Säpin sataman laituri

Keväiseltä se Säpin satama näytti.


Ja maihin...

Ja maihin...


Luvia, Eurajoki, Finland, 12.4.2017
Weblokit
Copyright, 2017  Antti J. Lind