Aamun merimuuttoa ja merimetsoja, Luvia, Eurajoki, 24.4.2017
Weblokit
Auringonnousun jälkeen staijjipaikalla Luvian saaristossa. Laskuliuskalla pakkasta 5 astetta, lähes pilvetöntä ja rasvatyyntä. Päivällä hieman merituulta ja pikkuisen lämpöasteita. Aamusta väreilyä, joka helpotti päivää kohden. Katselin meriliikehdintää ja merimetsokolonian tilannetta vähän vajaa puoleen päivään.

Merellä hieman muuttoa haahkalla, mustalinnulla, allilla, kuikilla ja tukkakoskelolla, melko rauhallista kuitenkin. Muutama harmaasorsapari pyöri saaristossa. Merimetsolla näyttäisi pesiä olevan kahdella vanhalla pesimäluodolla, toisessa reippaasti pesiä ja toisessa vähemmän. Kolmas pesäpaikka tyhjillään. Päivän mielenkiintoisin havainto löytyi muuttavasta haahkaparvesta.


Merimetsot pesimäluodolla - V

Auringonnousun aikaan ei merimetsojen pesäluodolla näkynyt merikotkia. Muninta ja pesien rakennus käynnissä.


Riitettä saarten välissä

Saarten suojassa oli merenpinnassa uutta riitettä - talvikos tästä on tulossa?


Rasvatyyntä staijjipaikalla

Katselupaikalla oli välillä jopa lämmintä auringonpaisteessa ja täyspläkässä. Näitä kelejä ei montaa ole tänä vuonna ollut!


S.Keränen ja Buster

Pro-sarja oli ollut jo hämärästä liikkeellä. Paljon ei sitä vielä muita ole näkynytkään.


Merikotka merimetsosaaren puussa - M

Aamupäivän aikana luodoille ilmestyi merikotkia, yhteensä ainakin 9 yksilöä. Merimetsot saivat hieman lentoharjoituksia.


Haahkakoiras, rotu?

Aamumuuton hämmästyttävimmän näköinen haahka tuli pienessä haahkaparvessa etelästä ja jatkoi pohjoiseen. Jo kaukaa pisti silmään ylänokan väritys?!


Ja maihin...

Ja maihin...


Luvia, Eurajoki, Finland, 24.4.2017
Weblokit
Copyright, 2017  Antti J. Lind