Deltaa ristiin rastiin, Kokemäenjoen suisto, Pori, 29.4.2017
Weblokit
Päivän jo valjettua, kiertämään jokisuistoa. Liikkeelle Enäjärven kunnanrannasta. Rantaraati piti oletetusti liikkujia silmällä. Kiertelin suiston alaosista kaikki oleelliset paikat: Linteri, Karvianjuopa, Puussa, Suuruskallio, Varpukarit ja Isosuuli. Karvianjuopa oli melkoisen haasteellinen ja lyhyen kahlausmatkan ansioista pääsin taas läpi. Paluumatkalla pieni kuuntelu vanhalla pussitiaisen pesäpaikalla ja vielä parilla viime vuotisella havaintopaikalla - eipä kuulunut.

Vesilinnut pääosisssa. Tukkasotkat ja anakset käyneet vähiin. Valtalajeina laulu- ja kyhmyjoutsen, merihanhi, isokoskelo ja merimetso, kaikki taitavat olla vain ruokailemassa, ei pesintään viittaavaa. Punasotkia löytyi sentään vielä 32 ja uiveloita 17. Vähän yllätteäen lapasotkia kahdessa pikkuparvessa yhteensä 8 paikallista. Laululinnut edelleenkin niukassa, ei vielä ruokokerttusta, eikä kerttuja. Kaulushaikaratkin huutelivat hyvin harvaan. Vielä ei hajuakaan edes rentukoista!


Karvianjuopa ja kurjet

Karvianjuovassa näytti olevan mukavasti vettä, mutta muutaman kymmenen metrin jälkeen iski karu totuus, alle 15cm, paikoin niukemminkin.


Valkoinen anas - heinäsorsa?

Koko sulakauden ajan suistossa liikkunut valkoinen sorsa, nousi tänään Tärnooran kulmalta. Taitaa olla heinäsorsa.


Isokoskelo, merimetso, merihanhi, ym.

Ruokailevia vesilintuja ihan kivasti alempana suistossa. Kuvassa ainakin isokoskeloita, merimetsoja, merihanhia ja silkkiuikku.


Ostakaa - ostakaa!

Siitä kiva kesäpaikka!


Ylempi Laiskanränni

Pussitiaista etsiskelin ilman tulosta vanhalta pesäpaikalta ja viimevuotisilta havaintopaikoilta.


Ja maihin...

Ja maihin...

Kokemäenjoen suisto, Pori, Finland, 29.4.2017
Weblokit
Copyright, 2017  Antti J. Lind