Aamun merikatselua ja pusikoiden lintuja, Haminakari, Pori, 23.5.2017
Weblokit
Aamulla vähän auringonnousun jälkeen Haminakarissa. Keli hieno: tyyntä, puolipilvistä, ei pahemmin väreilyä, kohtalaisen vilpoista, vain muutama aste plussaa. Staijjipaikkaa oli vaihdettava, vakiopaikan sijaan, vähän pohjoisemmaksi lapintiirojen ja kalalokkien pesien vuoksi. Parempi paikka löytyi saaren keskikohdalta. Staijjin ohessa pientä puskien kiertoa ja pyyntiä.

Merellä liikkui pääasiassa pilkkasiipiä, mustalintuja ja alleja. Telkällä jonkin verran sulkasatomuuttoa. Kuikkalintuja vähän enemmän liikkeellä päivemmällä. Puskissa melko rauhallista. Vain muutamia hernekerttuja, pajulintujakin vain nimeksi. Yksi kultarinta haksahti verkkoon ja toinen renkaaton vähän myöhemmin männikössä. Saaren haarapääskypari paikalla, ei vielä pesänrakennusta. Merikihuja kaksikin paria, joista toinen saaressa ja toinen riutalla.


Auringonnousun aikaan, Pastuskeri

Pastuskerin veneliuskalla auringonnousun aikoihin.


Haminakari

Haminakari auringon noustua. Vielä ei ole pahemmin lehtiä lepissä ja tyrneissä, pihlajat vihertävät.


Nauru- ja kalalokkeja

Jotakin pientä tummaa hyönteistä oli enemmän kuin tarpeeksi. Lokkeja sai katsella mukavasti, niiden ruokaillessa veteen joutuneilla itikoilla. Kuvassa 3 vanhaa ja 3 toisen kalenterivuoden kalalokkia ja kaksi vanhaa naurulokkia.


Kultarinta

Pyydyksestä saatu kultarinta rengastettiin ja vapautettiin.


Ja maihin...

Ja maihin...


Haminakari, Pori, Finland, 23.5.2017
Weblokit
Copyright, 2017  Antti J. Lind