Kärkeä katsomassa ja tokko, Kuuminainen, Pori, 27.5.2017
Weblokit
Vähän auringonnousun jälkeen Kuuminaisen kärjen veräjällä. Siitä rantaa ja kärki vastapäivään ympäri. Keli ihan kohtalainen, varsinkin kuuntelulle: heikohko kaakkoistuuli, paikoin tihkua, lämpötilassa vähän toivomisen varaa. Lämpöväreilyä vähän liiaksi maatuulen vuoksi.

Laulajia mukavasti äänessä, pääosin selvästi muutolla olevia. Kertuista herne- ja lehtokerttuja kivasti. Sirittäjiä 7 ja kultarintoja 5 laulavaa. Meri- (65) ja valkoposkihanhia (83) laiduntamassa. Haahkoilla poikueita 7, yhteensä 38 poikasta. Saan nähdä miten säilyy. Kahlaajia niukasti, joista mainittava vähiin käynyt karikukko (2). Tiibetinhanhea ei tänään näkynyt.


Metsälaidun

Vaikka ollaankin toukokuun viimeisissä päivissä, on vihreä väri vielä niukassa, varsinkin puissa. Niitty sentään vihertää jo.


Eteläkluuvi

Aurinko pilkahteli välillä harmaan pilvimaton seassa. Merivesi sen verran alhaalla, että kahlaajia olisi luullut olevan, eipä pahemmin ollut.


Kärkilaguuni

Kärki on pysynyt hyvin avoimena laidunnuksen ansiosta. Karja taitaa tulla vasta kuukauden kulttua. 


Valkoposkihanhet

Näin keväällä laidunnuksesta vastaa valkoposki- ja merihanhet.


Mustatäplätokko

Kärjestä palatessa soitteli Kari Rantala ja pyysi poikkeamaan kameran kanssa. Preiviikinlahdella oli verkkoon tarttunut hänelle tuntematon saalis. Tai oikeastaan ei ihan tuntematon, mutta ensimmäistä kertaa kumminkin. Lajiksi Kari arvioi mustatokkoa tai mustatäplätokkoa. "Isot pojat" määrittivät kuvista kyseessä olevan mustatäplätokon, tiettävästi ensimmäinen havainto tästä vieraslajista Porin seudulta.

Kuuminainen, Pori, Finland, 27.5.2017
Weblokit
Copyright, 2017  Antti J. Lind