Aamu rantaniityn reunassa, Leveäkari, Pori, 31.5.2017
Weblokit
Hyvissä ajoin Leveäkarin rantaniityn tien alkupäässä. Siitä tietä rantaan ja rannassa vähän kahlausta Riitsaranlahden suuntaan. Lopulta samoja jälkiä takaisin. Keli mitä hienoin: heikko pohjoistuuli, pilvistä ja erinomainen näkyvyys. Lämpötila edelleenkin aika raikas, mennessä parkkipaikalla +4-astetta. Paluumatkalla tuli vastaan pieni englantilaisryhmä, jolle opastin hyviä ja helppoja lintupaikkoja. Olivat Porissa sen perusteella, että yhden pariskunnan ruokinnalla oli viime talvena mustarastas, joka oli rengastettu Säpissä edelisenä syksynä.

Lintuja mukavasti. Laulajat äänessä heti metsänreunassa, erityisesti kertut ja ruovikossa kerttuset. Lahdella vesilintuja, runsaimpana telkkä. Kuikkia 18, joista juhlapukuisia 13. Kahlaajia jonkin verran: suosirri 17, isosirri 10, jänkäsirriäinen 14 ja vesipääsky 4. Sama nuori (2kv) kalatiira edelleenkin vesikivillä. Pensassirkkalintu lauloi ja näkyi ruovikossa. Hieno aamu.


Leveäkarin rantatie

Laitumien ja niittyjen poikki kulkee rannassa olevalle mökille yksityistie. Tätä ei pidä autolla ajaa, mutta kävellen voi hyvin kulkea. Tieltä on hyvä näkyvyys laitumille ja sen päästä Preiviikinlahdelle.


Keltavästäräkki, naaras

Laitumet taitaa olla yksi niistä harvoista paikoista, joissa enää Porissa pesii useita pareja keltavästäräkkejä.


Kettu ja töyhtöhyypät

Kettu etsiskeli aamupalaa laitumilta. Sen verran pitivät töyhtöhyypät vauhtia yllä, että keskittyminen oli heikkoa. Vielä kun huomasi minut, niin repolainen poistui nopeasti metsään asti.


Pensassirkkalintu

Riitsaranlahden suulla lauloi ruovikossa pensassirkkalintu, joka oli useasti hyvin näkyvillä.


Valkohäntäkauris

Melko hyvin näytti valkohäntäkauris luottavan ruovikon suojaan ja katseli englantilaisia ja minua pienen matkan päästä.





Leveäkari, Pori, Finland, 31.5.2017
Weblokit
Copyright, 2017  Antti J. Lind