Rannan ja rantaniityn reunassa, Leveäkari, Pori, 8.6.2017
Weblokit
Alkuillasta Leveäkaria katsastamaan. Keli erinomainen katselua ajatellen: lähes tyyntä, täysin pilvistä, vain vähän väreilyä ja lämpötila +15 astetta. Merivesi hieman liian korkealla, rannan hiekkasärkät miltei kokonaan veden peitossa. Kävelin tietä rantaa ja rantaa pitkin Riitsaranlahden suulle ja samaa reittiä takaisin. Lintuja mukavasti. Joillakin lajiella on kevätmuutto selvästi kesken mm. haarapääskyjä sekä paikallisena, että harvakseltaan pohjoiseen. Keltävästäräkkejä kivasti pesäpaikoilla, yhteenä 9. Kuikkia Preiviikinlahdella 16, pääosa vanhoja, ehkä pesimättömiä? Tervapääskyjä saalisteli niityllä reilu 250 ja useampi taivaanvuohi piti soidinta. Sama toisen kalenterivuoden kalatiira edelleenkin rantakivillä. Riitsaranlahdella tänään yksi jalohaikara harmaahaikaroiden reunassa.


Leveäkarin rantaviiva

Sen verta oli merivesi korkealla, että lähes kaikki rantahiekat veden peitossa. Vain muutama kahlaaja


Kalatiira, 2kv

Sama toisen kalenterivuoden (2kv) edelleenkin rantakivillä.


Kuikka, nuori, 2kv?

Lahdella tyypilliseen alkukesän tapaan, sekä vanhoja, että nuoria kuikkia. Osa vanhoista lienee pesiviä, mutta pääosa joko pesimättömiä tai pesinnässän epäonnistuneita.


Jalohaikara, harmaahaikara ja naurulokit

Porissa on alkukesää viettänyt ainakin kaksi jalohaikaraa, ehkä kolmekin. Vieläkään ei ole havaittu mitään varmuutta pesinnästä, ehkä ensi vuonna? Tänään yksinäinen lintu Riitsaranlahdella.


Haarapääskyt

Niityllä saalisteli tervapääskyjen lisäksi haarapääskyjä. Osa haarapääskyistä laski aina hetkittäin niityn leppään lepäilemään. Kaunis on haarapääskyn juhlapuku.





Leveäkari, Pori, Finland, 8.6.2017
Weblokit
Copyright, 2017  Antti J. Lind