Kauniin kelin saaristoristeilyä, Luvia, Eurajoki, 8.7.2017
Weblokit
Aamupäivällä vesille kauniissa kesäkelissä. Tuulta vain nimeksi ja lämpöäkin mukavat 18-astetta. Aurinkoa väillä pilvettömältä taivaalta, välillä vähän pilvien välistä. Kiersin Luvian saaristoa Säppi - Pohjankalliot - Lännennaulat - Eeköre - Puorkari. Muut vesillä liikkujat olivat keskittyneet Säpin ympäristöön. Hyvän kelin ansiosta vesilinnut olivat kivasti nähävissä. Myös kahlaajia jonkin verran ulkokallioilla. Lokkien pesinnät näyttävät aika heikolle, tiiroilla jonkin verran paremmin.

Vesilinnuista yleisin taisi olla merimetso, joka ensimmäisiä poikasia näkyi vesissä. Haahkoja vajaa pari tuhatta ja silkkiuikkuja reilu sata. Merihanhet vielä alueella, yhteensä n350 yksilöä, joukossa keväinen tuttumme - ehkä?. Kahlaajista runsaimpana suosirri, joita yhteensä 59. Pari kuovi- ja pikkusirriä, sekä yksinäinen pulmussirri. Pikkulintuja niukasti, kuten ulkosaaristossa kuulukin tähän aikaa olla.


Hanhiston rantaa

Merivesi aika korkealla ja Säpin Hanhiston haurut oivallisessa kunnossa kahlaajille. Yllättäen ei yhtäkään sirriä, vain tyllejä ja vikloja.


Säpin Kruununmöljässä

Hanhistossa käynnin jälkeen poikkesin satamassa ja majakalla. Pikkuisen enemmän ruuhkaa, kuin tammi-helmikuussa!


Uusi Säpin sataman lankonki

Kevään ja alkukesän aikana on sataman heikkokuntoinen lankonki uusittu. Ihan perille asti ei into, aika tai materiaali riittäneet, mut eiköhän tälläkin taas pitkään pärjätä.


Säpin saunankulman kukkia

Majakkapihan kasvillisuus oli juuri nyt vehreimmillään.


Esiaikuisia kalalokkeja

Pohjankallioiden puolella taisi yleisin lokki olla kalalokki ja nekin lähes kaikki esiaikuisia, 2kv, lintuja.


Lännennnaulat

Parhaiten sirrejä löytyi ulommilta pikkukallioilta, Lännennaulat.


Suosirrit

Suosirrit olivat kaikki vanhoja lintuja, kuten tähän aikaan kuuluukin olla. Parvet ovat huomattavasti helpommin huomattavia, kuin loka-marraskuiset merisirrit.


Intianhanhi eli tiibetinhanhi

Merihanhiparvien läpikatsominen tuotti tulosta. Parvesta löytyi sulkasadossa oleva tiibetinhanhi. Liekö sama kuin keväällä Kuuminaisissa pitkään viihtynyt lintu?


Intianhanhi eli tiibetinhanhi

Tiibetinhanhi näytti olevan sen verran kovassa sulkasadossa, että ei taitanut juuri nyt olla lentokykyinen, kuten ei suurin osa merihanhistakaan.


Ja maihin...

Ja maihin...


Luvia, Eurajoki, Finland, 8.7.2017
Weblokit
Copyright, 2017  Antti J. Lind