Uudelleen lintuharrastusta aloittelemassa, Alaska, Yhdysvallat, 19.-27.7.2017
Weblokit
Iltapäivällä ulos Anchoragen lentokentältä 11 tunnin aikaeron saattelemana. Ensimmäiset lintujen äänet aivan outoja, tosin löytyi sieltä joukosta yksi tuttukin ääni - harakka. Siitä sitten lintukirja käteen ja optiikan kanssa ulos opiskelemaan. Tilanne oli vähän sama, kuin olisi aloittanut lintuharrastuksen alusta, ehkä kokemus hieman auttoi aihetta lähestyessä. Kiersimme 9 päivän aikana lounaista Alaskaa Anchoragesta Denaliin ja Sewardista Homeriin. Odotettua hienompi paikka, jonne voisi tulla joskus uudelleenkin. Lintulajeja tuli lopulta nähtyä jossakin 110-140 välillä. Pikkulinnut aika vaikeasti poimittavissa, kun laulukausi oli ohitse.  Myöhemmin luvassa kuvia retkipaikoista.


Punarintarastas

Punarintarastas, vanha lintu. Laji oli paikoin yleinen. Helposti ja  avoimesti nähtävissä. Melko näyttävä rastas.


Ameriikanhaapana

Vesilinnuilla isoja poikasia, jotka pääasiassa vielä lentokyvyttömiä. Kuvassa amerikanhaapana naaras ja kaksi poikasta.


Valkopäämerikotkan pesä

Huhun mukaan, Suomessakin pesii merikotkia lähellä saaristön mökkejä. Pääosa tunnetuista on paikoissa, joissa ei paljoa ole liikettä kevätpuolella. Sewardin highwayn varrella osui silmään toimiston takapihalla valkopäämerkikotkan pesä. Emot eivät kovin paljoa näyttäneet liikenteestä tai kulkijoista välittävän.


Valkopäämerikotkan pesäpoikaset

Ja valkopäämerikotkan poikasetkin olivat jo pitkälle kehittyneitä.


Töyhtölunni

Merellä pääsi näkemään lähietäisyydeltä valtamerilintuja ja vieläpä suuria määriä. Pääosaa lajeista ei Euroopan puolella pahemmin havaita. Lunnilajeja kaksi, joista kumpikaan ei ollut tavallinen lunni. Kuvassa töyhtölunni Sewardin vesillä. Päiväretkellä niitä näkyi satoja.


Tyynenmerenriskilä

Riskilän tyynenmerenserkku, tyynenmerenriskilä. Lajia näkyi sekä merellä, että rannoilta.


Lännenpiivi

Varpuslinnut astetta oudompia. Tätäkin lintua joutui hetken katselemaan ja lopputuloksena luulisin olevan piivilaji - luultavammin lännenpiivi. Lajin erottaa kuulemma parhaiten kutsuäänestä, mutta havaituista tämä ainakin oli hiljaa.


Pilkkaniskoja ja kyhmypilkkasiipiä

Merellä ja järvillä tutunnäköisiä vesilintulauttoja. Ainakin kolmea eri lajia löytyi parvista, joka kaikki Euroopassa suurharvinaisuuksia. Kaikki silti itselleni Suomestakin tuttuja. Pilkkaniska, kyhmypilkkasiipi ja amerikanmustalintu. Viimeistä ei löytyne kuvasta.


Rämekurppelo - tavilaji ja amerikantaivaanvuohi

Merenlahdilla runsaasti, jopa paljon, kahlaajia. Pääosa lajeja, joita voisi Euroopanpuolellakin nähdä. Vasemmalla tarkemmin määrittämätön puolisukeltajasorsa. Edustalla rämekurppelo, entinen lyhytnokkakurppaviklo. Taustalla amerikantaivaanvuohi.


Keltajalkaviklot, nuori ja vanha

Kahlaajaparvissa myös runsaasti vikloja. Kuvassa keltajalkavikloja. Vasemmalla nuori (1kv) ja oikealla vanha (+1kv).


Alaska, Yhdysvallat, 19.-27.7.2017
Weblokit
Copyright, 2017  Antti J. Lind