Kurkien iltalennolla, Puurijärvi, Kokemäki, 23.9.2017
Weblokit
Lämmin, lähes kesäinen iltapäivä ja ilta. Suuntasimme kurkien iltalentoa katsomaan Kokemäen Puurijärvelle. Pari tuntia ennen auringonlaskua Kärjenkallion lintutornissa. Paikalle kertyi hiljaseen muitakin katselijoita, yhteensä reilu 10 henkeä. Kurkia oli saapuessamme järvellä reilu 100. Idän /kaakon suunnassa peltojen ja järven väliä sehlasi hieno n800 metsähanhen ja n3000 valkoposkihanhen massa. Joukossa myös muutamia tundra- ja kanadanhanhia. Kurkia alkoi saapumaan järvelle vielä auringon näkyessä. Viimeiset parvet saapuivat lähes pimeässä. Vallitsevia suuntia oli oikeastaan kolme: etelästä Vampulan suunnasta, Itä/kaakko Äetsä ja koillinen Sastamala. Yhteensä kurkia laskettiin järvelle saapuneeksi n4000 yksilöä. Hienoa näytelmä toistuu päivittäin aamulla ja illalla, kunnes kurjet jatkavat etelään.


Puurijärven eteläpää

Puurijärven eteläpäässä näkyy muutamia vuosia sitten toteutettu vedenpinnan nosto hyvin. Avovettä on jopa runsaasti vanhaan verrattuna.


Hanhiparvi

Hanhimassa oli harmittavasti hieman liian kaukana Kärjenkallion tornista. Näkyi ja kuului silti hienosti. Hanhet siirtyivät avoveteen yöpymään auringon laskettua.


Kurkiaparvia

Kurkiparvia saapui Puurijärjen pohjoispäähän illan hämärtyessä.


Kurkiaparvia

Parvia tuli vielä lähes pimeässä. Viimeiset vain äänien persusteella.





Puurijärvi, Kokemäki, Finland, 23.9.2017
Weblokit
Copyright, 2017  Antti J. Lind