Hämärän päivän meriretkeilyä, Luvia, Eurajoki, 16.12.2017
Weblokit
Ihan niin kirkasta keliä ei sitten tullutkaan, kun luvattiin. Onneksi sentään ei vettä satanut, tuuli oli heikkoa ja lämpötila plussan puolella. Näkyvyyttäkin kivasti, valoa vaan aika niukasti. No kohta sitä mennään kohti valoisampia päiviä. Kiersin tuttuja kulmia Marjakari - Turvaskallio - Lännennaulat - Pohjankalliot - Säppi.

Linnuista runsaimpina tänään kyhmyjoutsen 55, mustalintu 242, telkkä 60 ja räkättirastas 160. Pohjankallioilla taas kolme merisirriä, olikos olleet samat kuin viimeksi lennossa etelään? Säpistä osui silmään kaakkuri 1, tukkakoskelo 6 ja alli 45. Nisäkäspuolella pari harmaahyljettä, mufloneita 18, kolmet tuoreet supikoiran jäljet, joista kahdet Säpistä. Säpin majakkapihalla lisäksi hienossa kunnossa ollut kettu - hyvin on onnistunut piilottelemaan, kun ei taida hetkiin olla nähty?! Muflonien ruokinnalle latasin 200 litraa kauroja, kun oli automaatit aika tyhjillään.


Turvaskalliolta länteen, edessä Kamppari

Turvaskallion laelta länteen. Keskikohdilla Kamppari ja oikealla taustalla Pohjankalliot. Itse saaressa ei yhtään lintua, vesialueella hieman.


Kyhmyjoutsen

Kyhmyjoutsenilla näytti tänään olevan myös jonkinmoista muuttoa. Myös paikallisia normaalia enemmän.


Merisirrit

Merisirrejä löytyi taas kolmen parvi Pohjankalliolta.


Kruununmöljä, Säppi

Hiljaista oli Kruununmöljässä. Ehdein Säpistä tarkastamaan Prakalan ja Lännennokan ennen hämärää.


Majakka ja varis

Jo satamasta pisti silmään majakan tuuliviirin tyvellä seisova lintu. Yleensähän tuossa pitää vahtia hiiripöllö, mutta ei tällä kertaa, vaan varis.


Ja maihin...

Ja maihin...

Luvia, Eurajoki, Finland, 16.12.2017
Weblokit
Copyright, 2017  Antti J. Lind