Tapaninajelulla, Luvia, Eurajoki, 26.12.2017
Weblokit
Joulun perinteitä noudattaen, oli tapaninajelun aika, kuinkas muutenkaan - veneellä tietysti! Heikohko koillistuuli, täyspilvistä, nollakeli, erinomainen näkyvyys, mutta lämpöväreilyä vähän liikaa. Merenkäynti kohtalaista edellispäivän tuulien jäljiltä. Lumesta ja jäästä ei oikeastaan mitään tietoa. Kiersin tuttuja saaria Iso-kloppa - Turvaskallio - Seliskeri - Pohjankalliot - Lännennaulat - Säppi. Merisirrien etsintä ei tuottanut tulosta. Merivesi sen verran korkealla ja kohtalainen maininki huuhtoivat vakiokalliota sen verran, että niillä olisi sirrien ollut hankala ruokailla. Säpissä iltapäivällä pari tuntia. Ehdein käymään Lännennokalla ja majakalla. Muflonien ruokinta hoidettu ja täytetty 120 litraa kauroja ja vähän levitetty heiniä. Ans kattoa pääseekö vielä käymään. Mantereella hämärän laskeutuessa.

Linnuista tuli havaittua: telkkä 62, tukkakoskelo 5, mustalintu 454, kaakkuri 2 ja alli 30. Kyhmyjoutsenia harvakseen etelään. Päivän ehkä hauskin havainto oli, kun merellä tuli vastaan 22 sinitiaisen parvi, matkalla kaakkoon. Mistä lienevät lähteneet?


Merihirviö

Päivän ensimmäinen mielenkiintoinen havainto Seliskerin kulmalta. Osui kauempaa kaukoputkeen ja piti oikein käydä lähempänä katsomassa.


Pohjankalliot

Pohjankallioilla olisi ollut tilaa merisirreille, mutta tänään ei löytynyt.


Kalliot merellä

Heikompi tilanne oli ulkokallioilla. Ei olisi linnut oikein noilla kallioilla pysyneet.


Tahkoluodon "ikuinen liekki"

Tahkoluodon "ikuinen liekki" näkyi tänään yllättävän hyvin Säppiin asti.


Säpin kruununmöljän lankonki

Yllättäen löytyi Säpin Kruununmöljän lankonkilta mönkijän jäljet! Ne oli kuuran perusteella ajettu tänään. Saaressa ei kuitenkaan näkynyt mitään muita merkkejä kävijöistä.


Buster ja ampukoppi, Kruununmöljä

Kruununmöljässä jouluisen rauhallista.


Ja maihin...

Ja maihin...

Luvia, Eurajoki, Finland, 26.12.2017
Weblokit
Copyright, 2017  Antti J. Lind