Tulviiko vai ei tulvi, Kokemäenjoki, Pori, 19.1.2018
Weblokit
Jokavuotinen jännitysnäytelmä menossa Kokemäenjoen penkereillä, Porin keskustassa. Sama näyttää toistuvan ensimmäisen pakkaskauden yhteydessä. Huittisissa vesi on noussut pelloilla ja kastellut muutamia mökkejä. Joessa ollut myös hyydepatoja. Porin keskustan kohdilla ollaan hieman ilmoitetun tulvarajan yläpuolella. Porin sillalla käytiin tänään 1.65, rajan ollessa 1.50. Vähän ylempänä Lukkarinsannassa 1.79 (1.60) ja alempana Launaisissa 0.96 (0.80). Nämä korkeudet eivät ole vielä aiheuttaneet vahinkoja, mutta ei sitä enää paljoa enempää vaadita. Raumanjuovassa jääpeite. Isojuopa oli tänään vielä ilman jääkantta, jota yritetään juoksutusta vähentämällä saada aikaiseksi. Se ehkäisisi hyydepatojen muodostusta ja toisi tilanteeseen helpotusta.

Kiertelin tänään keskustan kupeessa joen rantoja ja katselin tilannetta. Jokisuistoon olisi nyt kiva päästä liikkumaan, siellä lienee aika poikeuksellisen näköistä. Isojuopaan, Länsitien yläpuolelle, muodostui tänään hiljakseen jääkantta. Ensi viikolle on luvattu lautuvaa ja se voi pahentaa nopeasti tilannetta. Eiköhän se lähipäivinä selviä, miten tässä kävi? 


Karjarannan veneliuska

Karjarannan veneiden laskuliuska, tai oikeastaan liuskaa ei näy. Jokivesi pyrkii jo parkkipaikalle. Raumanjuovassa yhtenäinen jääpeite.


Hevosluodon siirtolapuutarha

Hevosluodon siirtolapuutarhan kupeessa oli jokivesi noussut jo hieman tielle. Rakennukset säilyneet vielä kuivina.


Asuntomessualue 2018

Vuoden 2018 asuntomessualue vastarannalla. Rakentaisitko itsellesi tänne kodin?


Ruoppaaja keskustassa

Joessa koko loppusyksyn viihtynyt imuruoppaaja työskenteli tänään Puuvillan edustalla. Vielä olisi jonkin matkaa töitä tehtäväksi, mutta taitaa talvi ehtiä ennen.


Isojuopa: Kirjurinluoto - Isosanta

Isojuopa Kirjurinluodon ja Isosannan välistä. On se vesi korkealla ja uoma leveä.


Kirjurinluodon kärki

Kirjurinluodon kärjessä ei enää kovinkaan paljoa ole varaa.


Etläranta, taidemuseo ja raatihuone

Etelärannassa hieman enemmän. Edustalla Porin taidemuseo ja taustalla raatihuone.

Kokemäenjoki, Pori, Finland, 19.1.2018
Weblokit
Copyright, 2018  Antti J. Lind