Avovettä, tikkoja ja Remizin pusseja, Kokemäenjoen suisto, Pori, 17.2.2018
Weblokit
Hiihtelin tänään jokisuiston juopia ja juopien reunoja. Tavoitteena oli tarkistaa mahdolliset avovesipaikat, etsiä ja kuunnella tikkoja sekä katsella, joskos viime kesänä jäi pussitiaisen (Remiz) pesäpaikat löytymättä. Liikkelle Launaisista, josta alavirtaan Kivinin ja Fleiviikin kautta Paskastoon. Paskastosta Abessiiniaan ja siitä Isojuovan reunalle. Takaisin ylöspäin Ylempää Laiskanränniä. Kivinistä Isojuovalle ja Tukkiluodon kautta Launaisiin.

Jäätilanne sikäli erikoinen, että aukkoja löytyi useammasta kohdasta: Ylempi Laiskanränni, Kivinin- ja Masanjuopa. Taitaa vettä kulkea joessa sen verran, että virtapaikat pysyvät avoinna. Isojuopa umpijäässä tai ainakin ohuen jään peittämä.

Tikkoja löytyi yhteensä 5, joista 4 käpytikkaan ja Abessiiniassa naaras valkoselkätikka. Käpytikoista oli 4 rummuttavia. Katselin varmaankin useamman kilometrin sopivannäköisiä koivujuotteja ja pajukkoja, etsien pussitiaisen pusseja eli vanhoja pesiä. Yhtään uutta ei osunut silmään ja kolmesta vanhasta, vain yhdestä oli rääppeet jäljellä. Lintuja muutenkin aika niukasti.


Fleiviikinjuopa

Fleiviikin yläjuoksun päässä, lienee Fleiviikinjuopa. Jääkansi näytti ja vaikutti tukevalta.


Abessiinian leiri

Abessiinia esihistoriallinen leiripaikka jaksaa joka kerta yllättää.


Isojuopa: Kirjurinluoto - Isosanta

Isojuovan eteläreunaa kuljin Kunnanrannan uomalle asti ja siitä sitten takaisin ylemmän. Jääkansi näytti yhtenäiseltä, mutta en kuitenkaan suosittele ylittämistä.


Koivuja

Pussitiaisen yksi vanhoista pesäpaikoista. Täältä olivat vanhat pussit kokonaan hävinneet.


Ylempi laiskanränni

Ylempi Laiskanränni oli yllättäen avoinna koko mitaltaan.


Masajuopa

Kivininjuovassa useita avokohtia, eikä Masanjuopakaan kovin tukevalta näyttänyt.
Kokemäenjoen suisto, Pori, Finland, 17.2.2018
Weblokit
Copyright, 2018  Antti J. Lind