Avoveden reunaa katsomassa, Luvia, Eurajoki, 19.2.2018
Weblokit
Nätit pakkaskelit jatkuvat. Vähän kun aamun pakkaslukemat hellittivät, suuntasin taas Luvian avoveden reunaa katsomaan. Kiersin Iso-Klopasta Puorkariin ja sieltä Sunaskeriin. Kropposkerin kautta mantereelle. Viisi pakkaspäivää olikin muuttanut tilannetta melkoisen paljon. Saarien ulkoreunaa kiertänyt avovesialue oli nyt melko kaukana. Säpin eteläpuolelta kiila ohi Pohjankallioiden, josta Lännennauloille ja siitä etelään Eekören ulkopuolella. Uusi jää oli vielä aika ohutta, ehkä jo voisi retkiluistelijan tai suksimiehen kantaa. Vähän näytti sille, että Räyhien suunnasta voisi olla jo pääsy Säppiin.

Linnutkin avoveden vähentyessä käyneet vähiin: isokoskelo 67, telkkä 2, kalalokki 1, lokkilaji 6 ja merikotka 4. Palokärki piti soidinta Sunaskerissa. Nirvossa ja Puorkarissa tyrnikköjä tutki yksinäinen mustarastas. Onkohan nämä jo tulleet muutolta?


Tupla Marjakari

Tupla Marjakari: Isoklopan vieressä ja ulompana merimetsojen pesimäluoto. Nimeämisen helmiä.


Iso-Klopan NW-N

Iso-Klopan pohjoiskalliolta laajempi näkymä. Pari päivää sitten tässä oli avovettä, tänään lähes 10cm uutta jäätä. Kuva isommaksi klikkaamalla.


Turvaskallio

Sen verta oli jäät vahvistuneet, että uskalsin poiketa myös Puorkarissa. Turvaskallion suunnassa vielä uutta ohuempaa jäätä.


Uuden ja vanhan jään raja

Sunaskerin lounaispuolella oli uuden jään raja aika sisällä.
Eikä se vaikuttanut vielä olevan kovinkaan vahvaa...


Kalliomaa - Aalkloppa

Kalliomaa ja Aalkloppa olivat ohuen jään alueella.


Ja maihin...

Ja maihin...
Luvia, Eurajoki, Finland, 19.2.2018
Weblokit
Copyright, 2018  Antti J. Lind