Jäätä, lunta ja avovettä, Luvia, Eurajoki, 22.-23.2.2018
Weblokit
Kaunis auringonpaisteinen pakkaskeli ja tuultakin vain vähän. Yönyli perheretkellä Luvian saaristossa. Mennessä ehdittiin vilkaisemaan Iso-Klopasta ja Puorkarista merenpuolelle. Joku rohkea oli lähtenyt suksimaan Teffankarin kulmalta uudelle jäälle kohti Säppiä, paluujälkiä en huomannut. Lumisateen alta hämärässä mökkeilemään. Lumisade alkoi auringon laskiessa ja yön aikana maahan ilmeistyi reilu 15cm uutta pakkaslunta.

Aamusta taas kaunis auringonpaiste ja pakkasta 10 astetta. Kauempana merellä lumikuuroja. Sisempänä ei avovettä, eikä lintujakaan, siispä uudelleen Puorkarin saariryhmään, josta eilen ylettyi kaukoputkella kohtalaisesti sulan reunalle. Tänään ei ollut toiveita, kovasta lämpäväreilystä johtuen. Avovesikiila hieman lähempänä ja vähän kasvanut illasta. Iltapäivän puolella mantereen suuntaan.

Lintuja näkyi iltahämärissä sulan reunalla: isokoskelo 83, telkkä 1, vesilintu 6 ja lokki 2. Kallioilla seisoskeli 3 merikotkaa ja pari varista. Aamusta vesilintusaldo heikoimpi: vain isokoskeloita 12. Merikotkia 7 ja yksinäinen korppi.


Auringon halo

Iltapäivällä aurinko sai aikaiseksi pieniä haloilmiöitä.


Lumisateen reuna merellä

Illan viime valoilla käytiin vilkaisemassa parin kilometrin päässä olevaan sulaan. Lumisateen reuna saapuu lännestä.


Moottorikelkka lumen sisällä

Aamulla sitä sitten joutui hieman kaivuuhommiin.


Aamu ja uusi lumi

Saaristo oli saanut uuden puhtaan lumipeitteen.


Säppi ja avovesikiila

Säpin ja Turvaskallion välillä iso avovesikiila kohti Räyhiä. Leveydeltään yli kilometrin, ehkä enemmänkin. Avoveden reuna jatkui Pohjankallioiden ulkopuolelta kohti Lännennauloja, josta Eekören länsipuolelle.


Marjakari

Eilen oli meren puolella uutta ja kirkasta jäätä. Yöllinen lumisade teki kulkemisen jäällä vielä pykälää vaarallisemmaksi. Marjakarissa odotteli kaksi merikotkaa merimetsoja saapuvaksi.


Tervakallio

Tervakallio myös ohuen ja uuden jään piirissä.


Ja maihin...

Ja maihin...
Luvia, Eurajoki, Finland, 22.-23.2.2018
Weblokit
Copyright, 2018  Antti J. Lind