Se on sitten kevät! Luvia, Eurajoki, 2.3.2018
Weblokit
Kyllä, näin se ainakin minulle näyttäytyy - kevät. Ensimmäinen haahkapariskunta kellui Pohjankallioiden ja Säpin välisellä vesialueella tänään iltapäivällä!

Liikkeelle aamun pakkasen vähän hellitettyä ja pudottua alle 10 asteeseen. Kaunis auringonpaiste ja heikko itäkollinen tuuli. Kiersin Luvian vanhemman jään reunaa Markusta Nirvoon. Seliskerin kautta Turvaskalliolla ja vielä vähän edemmäs Pohjankallioille. Paluumatkalla Marjakarin kautta mantereen suuntaan. Kovista ja pitkästä pakkasjaksosta huolimatta avovettä löytyi yllättävänkin suuri alue kolmiossa Pohjankalliot - Säppi - Marjakari.

Lintulajeja aika niukasti, mutta ihan kohtalaisesti kuitenkin. Ei ensimmäistäkään pikkulintua. Edellä mainittu haahkapari. Isokoskeloita pitkin sulaa yhteensä 87. Kauempana väreilyssä olevia vesilintuja 120, osa isokoskelon näköisiä ja osa lähinnä mustalintuja tai pilkkasiipiä. Pari merikotkaa, seuranaan 12 varista. Yksikäinen määrittämätön joutsenlaji Säpin rantavedessä. Merilokkipari ensimmäistä kertaa Pohjankallioiden reviirillään.


Turvaskalliolta luoteeseen

Turvaskallion laelta kohti luodetta ja Pohjankallioita.


Turvaskalliolta pohjoiseen, Säppi

Samoilta jalansijoilta pohjoisen puolelle. Avovesi 400m päässä.


Avovesialue panoraamassa Turvaskalliolta

Koko lähellä oleva avovesialue laajempana Pohjankalliolta Marjakariin. Kuva suurenee Klikkaamalla.


Marjakari ja avoveden reuna

Marjakarin ulkoreunasta matkaa avoveteen vain 100 metriä.


Marjakari

Ei merikotkia tai merimetsoja Marjakarissa - vielä.


Ja maihin...

Ja maihin...
Luvia, Eurajoki, Finland, 2.3.2018
Weblokit
Copyright, 2018  Antti J. Lind