Pohjoispuolen saariston reunoja, Kumppoosit, Pori, 3.3.2018
Weblokit
Tänään jo aamusella kiertämään Porin pohjoispuolen saaria. Keli suosi: lähes tyyntä, aurinkoista ja pakkasta aamulla 15, iltapäivällä 7 astetta. Liikkeelle Anttoorasta, josta Seliskerin kautta Munakariin. Sen verran oli Iso-Enskerin suntaan vielä heikon näköistä, että jätin ne saaret väliin. Munakarista Kasakoiden kautta Stenkumppoosiin ja kierto Maa-Pöksyn kautta. Mantereen suuntaan iltapäivän puolella.

Jäätilanne vähän yllättävä: Sisäpuoli kokonaan ja tukevassa jäässä. Meren puolella reuna kulki Iso-Enskerin länsirantaa, josta lähes Munakariin. Siitä taas hieman ulos, kiertäen Vensteenien uloimman kivikon kautta kohti Aspuskeria. Vähän näytti sille, että avovettä olisi voinut olla Reveliin asti.

Lintuja hieman. Avovedestä laskin isokoskeloita 122, telkkiä 11, merilokkeja 3 ja harmaalokkeja 2. Ulompana väreilyssä lisäksi määrittämättömiä vesilintuja 65. Muutama merikotka sisäpuolen jäälakeuksilla. Yksinäinen varpushaukka kierteli Steenkumppoosin rantoja. Munakarissa paineli 3 pulmusta iloisesti helistellen kohti etelää - liekö kevät- vai syysmuuttajia?


Munakarin sisäpuoli

Munakarista koilliseen. Yhtenäinen jääpeite, eikä avovettä näkyvissä.


Munakarin ulkopuoli ja avoveden reuna

Munakarin ulkopuolella avovesi kilometrin päässä. Reunassa olevat vesilinnut erottuivat hienosti.


Kumppoosit ja väliluodon leppä

Kumppoosien väliluodon leppä on selvinnyt syksyn ja talven keleistä. Pieneksi käy...


Steenkumppoosin pohjoinen kämppä

Steenkumpposissa ei näkynyt kuin ketun ja kauriiden jälkiä.


Halo ja lentokoneen jättöjälki

Pitkän päivää näkyi auringon kilo, välillä paremmin ja välillä huonommin. Sen verta oli liian pitkä optiikka, että sitä ei oikein kunnolla kuvaan saanut.


Ja maihin...

Ja maihin...

Kumppoosit, Pori, Finland, 3.3.2018
Weblokit
Copyright, 2018  Antti J. Lind