Oliskos jo merellä jotakin muuttoa? Luvia, Eurajoki, 11.3.2018
Weblokit
Ensimmäistä kertaa, pakkaskauden jälkeen, luvattiin etelän- tai jopa lounaanpuoleista tuulta ja lämpöasteita. Pitihän sitä yrittää avoveden reunaan katsomaan, josko olisi jotakin liikettä. Aamulla kellon soidessa viiden aikoihin, kertoi Ilmantieteenlaitos vähän liian huonosta kelistä: kaakkoistuulta ja sumua, näkyvyyttä 500m. Peitto korville ja parin tunnin päästä uudelleen. Eipä se siitä kovin paljoa parantunut, mutta päätin kuitenkin lähteä katsomaan, miltä jäänreunassa näyttää.

Liikkeelle Lankoorista, josta suoraan Kalliomaalle. Jäätilanne etelä- ja länsipuolella suurinpiirtein ennallaan. Jääkentässä useita isompia railoja, vielä helposti ylitettäviä. Parin tunnin seisoskelu ei paljoa tuottanut, kun juuri ja juuri kaukoputkella ylettyi sulan reunalle asti. Avovedessä isokoskeloita 67, telkkiä 13 ja kevään ensimmäiset kyhmyjoutsenet, 3 yksilöä. Lähisaarissa harmaalokkeja reviireillään ja iloista kevään kailotusta.

Kalliomaalta sitten Turvaskalliolle ja Kamppariin. Näkyvyys edelleen yhtä heikko, 1-2km. Säppi näkyi sumun seasta juuri ja juuri. Avovesikiila kilometrin verran pidemmällä kohti Viasvedenlahtea. Säppiin edelleenkin sama jääyheys, hieman kaventuneena. Sulassa isokoskeloita reilu 100 lisää ja yksinäinen pilkkasiipi. Lokkeja muutamia pareja saarissa. Palokärki piti soidinta mantereen suunnassa. Merikotkia 4. Parempaa keliä odotellessa...


Moottorikelkka, Railo ja Markku

Markun kulmalla ensimmäinen, hieman isompi, railo.


Railo

Pienestä se on kiinni, että pysyy paikallaan :-)


Kalliomaalta luoteeseen

Kalliomaalta luoteeseen. Avovesi Jussinkallion takana. Lännennaulat ja uloin Pohjankallio avovedessä.


Harmaalokit

Harmaalokkeja useissa saarissa reviireillään, Aalklopassa 6 paria. Nauhoitin pienen pätkän Aalklopan lokkien keväistä huutelua - on se vaan niin keväistä!


Kamppari - Turvaskallio

Kampparin laelta katselin sulaan, mitä nyt oli nähtävissä. Kuvan etualalla parin vuoden ikäisiä merimetson pesiä, taustalla Turvaskallio,


Ja maihin...

Ja maihin...
Luvia, Eurajoki, Finland, 11.3.2018
Weblokit
Copyright, 2018  Antti J. Lind