Voimistuvaa kevätmuuttoa, Kalliomaa, Eurajoki, 4.4.2018
Weblokit
Kalliomaan staijjipaikalle hyvissä ajoin ennen auringonnousua. Keli tutun oloinen: jonkin verran pakkasta, puolipilvistä, hyvä näkyvyys ja tuuli tällä kertaa etelän puolelta - aamulla 5m/s päivällä 10m/s. Vanha jää suurinpiirtein paikoillaan, mitä nyt heikentyminen alkanut ja kivien sekä virtapaikkojen kohdilla jo aukkoja. Ajojäätä vain niukasti suojapuolen rannoissa. Vähän näytti sille, että taitaa jääretket olla tänä keväänä tässä?

Tänään mukavasti liikehdintään. Runsain muuttajista oli haahka, joista summasin yhteenä 1826, lisäksi 86 paikallista. Merimetsoja alueella yhteensä 140, joiden liikehdinnästä ei oikein pysty sanomaan, osa ehkä muutolla. Kohtalaisen mukavaa muuttoa myös molemmilla joutsenilla (211), merihanhella (74), tukkasotkalla (120) ja allilla (245). Myös pikkulintuja ilmaantunut ulkosaaristoon, pääosin muutolla liikkuvia: kiuruja, virhervarpusia, hippiäisiä, hemppoja, urpiaisia ja tiaisia. Mukavina poimintoina aamunmuuton joukosta: riskilä, ruokki ja kaakkuri . Vilkastumaan päin...


Moottorikelkka ja kulkureitti

Hämärissä Kalliomaan vanhan jään reunassa. Tuloreitti näyttää jo aika heikolle.


Haahkaparvi muutolla

Yksi aamun haahkaparvista. Naaraita on parvissa todella niukasti, tässäkin 3 yksilöä.


Eeköre

Eekören ympäristö kokonaan jäistä vapaa.


Kalliomaalta lounaaseen

Sama tilanne lounaispuolella, muutamia irtolauttoja.


Aukkoja vanhassa jäässä

Pikkuisen on vanha jääkin käynyt heikoksi. Kuvan keskikohdilla näkyy pari päivää sitten ajamani moottorikelkan jälki. "Näytti se silloin kovinkin kestävälle".


Ja maihin...

Ja maihin...Kalliomaa, Eurajoki, Finland, 4.4.2018
Weblokit
Copyright, 2018  Antti J. Lind