Taas deltaa kiertämässä, Kokemäenjoen suisto, Pori, 23.4.2018
Weblokit
Auringon noustessa taas suistoa kiertämään leppoisassa kelissä. Välillä auringonpaistetta ja välillä pilvistä. Aamulla lähes tyyntä, päivällä hieman reippaampaa kaakkoistuulta. Lämpötila muutamia asteita plussan puolella. Jäät koko suistossa käymässä vähiin. Vain rannoilla ja suojaisissa laguuneissa vähän jäätä, muualla pääosin avointa - Pihlavanlahtikin kokonaan jäistä vapaa.

Kiertelimme koko jokisuiston Launaisista Pihlavanlahdelle ja Varpukarien kautta Kaunismäkeen, josta Teemuluodon kautta Fäärrtinjuovalle ja takaisin Launaisiin. Karvianjuovan alaosissa oli vielä sen verran jäätä, että vielä ei läpi yritetty, ens kerralla sitten.

Lintujen lajimäärät kasvussa, kertymät pääosin vähenemässä. Päivän runsaimmat lajit taisivat olla: isokoskelo 720, naurulokki 650, tukkasotka 310, harmaahaikara 180 ja silkkiuikku 105. Muista mielenkiintoisia matkan varrelle osuneita olivat: kaulushaikara 1soidintava + 2 nähtyä, pikkutikka 6 soidintavaa, harmaasorsapari, uivelo 26 ja punasotka 46. Vielä ei pussitiaista, eikä härkälintuja. Pitäisiköhän nokikanasta olla huolissaan, vain 17 havaittua yksilöä!


Veneen keula jäästä

Ihan kaikkien veneilijöiden syyshommat eivät ehtineet ajoissa.


Pihlavanlahden suu

Koko Pihlavanlahti avoinna, kuten pääosa juopien reunoistakin. Jokivesi aika korkealla eli vain niukasti lietteitä. Taustalla Sådö ja Varpukarit.


Isokoskeloita ja tukkakoskelo, Isosuuli

Koskeloita on alkanut taas kertyä Pihlavanalahden suulle. Lähes pelkästään isokoskeloita, joukossa tänään 6 tukkakoskeloa, kuvassa kaksi koirasta yläkulmissa.


Isokoskelo, koiras

Yksittäisiä isokoskeloita oli myös uomissa.


Varpukarit

Varpukarien pohjoisreunalla vielä rannoissa kapealti jäätä - vähiin käy.


Gettoblaster - eaudio

Kaikkia mielenkiintoisia osuu silmään. Kesäillan viihdykkeeksi.


Merimetso ja harmaahaikarayhdyskunta

Yksinäinen merimetso oli pahasti erehtynyt koloniasta, kun koetti löytää harmaahaikaroiden joukosta omiaan.


Kaulushaikara ruovikossa

Jannella on sitten tarkka silmä. Päivän toinen kaulushaikara löytyi 20 solmun nopeudesta. Tästäkään sitä ei ole helppo huomata.


Kaulushaikara piiloutuu

Tästä ehkä vähän helpompi. Kaulushaikara luottaa vahvasti suojaväriinsä.


Fäärttinjuopa

Fäärttinjuovan mökkitunnelmia.


Ja maihin...

Ja maihin...Kokemäenjoen suisto, Pori, Finland, 23.4.2018
Weblokit
Copyright, 2018  Antti J. Lind