Kolmen päivän saariretkellä, Säppi, Eurajoki, 25.-27.4.2018
Weblokit
Kolmen päivän perheretkellä Säpissä. Kelit suosivat. Pääosin auringonpaistetta tai puolipilvistä. Tuulet heikohkoja ja lämpötila mukavasti plussalla, yöllä nollassa. Ei sumuja. Jäätä enää vain nimeksi suojaisissa metsälampareissa Aamuisin katselemassa merelle ja loppupäivä kierrettiin saarta, parhaana parikin kertaa. Muuta väkeä ei Säpissä näkynyt, merellä pari uisteluvenettä.

Lintuja mukavasti. Aamumuutoilla vilkasta vesilintujen liikehdintää. Runsaimpina mustalintu, haahka ja kaakkuri. Paras muuttoaamu mustalinnulla oli 7600 yksilöä, joista lähes 6500 etelään! Saaressa mielestäni aika vähän pikkulintuja, rastaitakin vain muutamia kymmeniä. Joitakin poimintoja päiviltä: mustaleppälintu 1-2, mustakurkku-uikku 32, härkälintu 70 ja harmaasorsa 2. Haahkoja paikallisena n2000, joista 90% koiraita. Saaressa näyttäisi pesivän merikotka ja kurki. Valkoselkätikka huuteli ja rummutteli koko jakson majakan ja Ullarannan välillä. Metsäjäniksiä ainakin 3. Mufloneita minimissään 12, ei karitsoja?! Supikoirasta ei tuoretta havaintoa.


Valkoselkätikka, koiras

Valkoselkätikka näyttää pitävän reviiriä saaressa.


Hanhisto

Merivesi edelleen huimasti miinuksella. Hanhistokin leviää pitkälle kohti Viasvedenlahtea.


Kuollut mufloni

Kuten vähän ennustelin, on mufloneilla ollut kova talvi. Tämä on ainakin neljäs talven jäljiltä löytynyt kuollut yksilö. Kuun puolivälissä näimme pari tämän vuoden kiliä, mutta nyt ei ensimmäistäkään - onko jotakin tapahtunut?


Lohiloukon pelastusvene

Eteläkarin Lohiloukon pelastusveneen viimeiset kaaret löytyvät juuri ja juuri heinikosta. Ensi vuonna voi olla jo vaikeaa.


Rakkolevän kevät, Eteläkari

Ylhäällä ja kuivilla oleva rakkolevävalli näyttää sopivassa valossa hämmästyttävältä.


Eteläkari - Lepistö

Eteläkarin ja Lepistön rantaa, matalan veden aikaan.


Kruununmöljä

Eipä ollut paljoa liikettä Kruununmöljällä, vaikka kelit mitä hienoimmat.


Metsäjänis

Vähintään kolme eri metsäjänistä tuli vastaan. Kaikki pääosin vielä valkosia.


Ja maihin...

Ja maihin...Säppi, Eurajoki, Finland, 25.-27.4.2018
Weblokit
Copyright, 2018  Antti J. Lind