Viisi jallua, Teemuluoto, Pori, 15.5.2018
Weblokit
Aamupäivällä Teemuluodon lintutornissa staijjailun aikana tupsahti Kunnanlaiturin puoleisen metsän reunasta viiden jalohaikaran parvi. Linnut laskivat muutaman sadan metrin päähän tornin luoteispuolelle jääden hyvin näkösälle. Harmaahaikarat hätistelivät tulijoita vähän väliä ja parvi siirtyi hetken kulttua Keskussantojen puolelle, johon linnut jäivät ruokailemaan poistuessani parin tunnin kulttua. Tiira-lintutietopalvelun mukaan, ilmeisesti sama parvi oli aamulla ollut paikallisena Leveäkarilla.

Viidellä linnuista oli tummat nokat ja yhdellä keltainen. Keltainen nokka viittaa nuoreen, ei pesimäpuvussa olevaan lintuun. Tumma nokka taas jalohaikaran juhlapukuun. Tänä keväänä on jalohaikaroita on näkynyt Suomessa ja myöskin Porissa runsaasti, pääosin yksittäisiä tai kahden linnun parvia. Suomesta ei vielä tunneta jalohaikaran pesintään, mutta ei tarvitse kovinkaan kummallinen ennustaja olla, että voi sen sanoa tapahtuvat lähivuosina, jollei jo tänä vuonna.


Viisi jalohaikaraa

Koko viiden parvi yhteiskuvassa, lintujen laskeuduttua tornin edustalle. Yhteiskuvassa myös muutama harmaahaikara.


Jalohaikara, keltanokkainen

Yhdellä linnuista oli keltainen nokka, kun muilla taas tumma.


Jalohaikara, tummanokkainen

Yhden tummanokkaisen koipien punertava sekä nokan ja silmän välisen alueen vihertävä väri pisti silmään. Voisi viitata johonkin eri rotuun, ei kuitenkaan puhtaaseen sellaiseen.
Teemuluoto, Pori, Finland, 15.5.2018
Weblokit
Copyright, 2018  Antti J. Lind