Aamua lahden rannalla, Preiviikinlahti, Pori, 17.5.2018
Weblokit
Yöretken jälkeen oli hyvä poiketa vielä katsomaan Preiviikinlahtea muutamasta pisteestä. Päivällä on sen verran väreilyä, että suuri osa linnuista jää näkemättä tai jos näkyvät, niin ei kovin hyvin. Aamuyöllä, päivän valjetessa, tilanne on toinen. Näkyvyyttä riittää ja linnut erottuvat kaukoputkella pitkältä. Tänään paikalla lahdella lähinnä peruslajistoa. Kahlaajat loistavat poissaolollaan kauniiden ja hyvien muuttokelien vuoksi. Kunnon saderintamaa kaivattaisi. Arktisten sirrien paras ajankohta tosin on vasta edessä. Aamun laulajia tuntuu olevan saapunut tasaisesti, mutta kovin parimäärät vaikuttavat harvoilta. Pääskyjä vieläkin niukasti. Vielähän tässä on kevättä jäljellä.


Aurinko nousee

Aurinko nousemassa horisontin takaa. Aamun laulajien parasta aikaa.


Lahdenperä ja saaret

Preiviikinlahden Lahdenperä ja Eskon edustan saaret aamun valjettua. Merivesi edelleenkin alhaalla, kuten koko kevään on ollut, jo talvesta alkaen.


Tiibetinhanhi eli intianhanhi

Eskon viereisen saaren rantaniityltä löytyi yksinään laiduntava tiibetinhanhi, vanhalta nimeltään intianhanhi. Laji tulkitaan kaiketi edelleenkin karkulaiseksi. Lienee sama lintu, kuin Kuuminaisten kärjessä aikaisemmin toukokuussa?


Tumpit kaiteella

Etelärannan tornin kaiteesta on tehty tuhkakuppi. Onneksi maasto on "kuivaa"!
Preiviikinlahti, Pori, Finland, 17.5.2018
Weblokit
Copyright, 2018  Antti J. Lind