Kärkeä kiertämässä, Kuuminainen, Pori, 25.5.2018
Weblokit
Heti auringon noustua kärjen etelärannalla. Reippailu metsän halki sujui vauhdikkaasti ja lähes rantakiville piti jatkaa, ennenkuin hillitön hyttysarmada suostui edes hieman väistymään. Hyttyset olivat siis kuorituneet ja runsaslukuisina. Keli hyvin kesäinen: rasvatyyntä, pilvetöntä ja lämpöäkin aamusta lähes kymmenen astetta. Tuttu tämän kevään vakioilmiö ei tänäänkään pettänyt: kova lämpöväreily. Kiersin kärjen myötäpäivään. Kylän kupeessa oleva hieno lepikko ja koivikko oli joutunut moottorisahan kynsiin ja on nyt muisto vain!

Lintuja monipuolisesti, määrät vain totuttua pienemmät. Laulajatkin hyvin äänessä: mustapää- (4), lehto-(3), herne-(12) ja pensaskerttuja (4), punavarpusia (6), kultarinta (3). Vesilinnut pääosin väreilyn joukossa. Joukosta runsaimpina haahka ja telkkä. Vielä ei telkän isompia kertymiä näkynyt. Merihanhipoikueta kärkeen näkyi 6, pääosin parin päivän ikäisiä poikasia. Valkoposkihanhia reilu 30, ei vielä poikasia. Puolisukeltajien koiraita ei myöskään vielä kärjessä. Kahlaajia hieman, joista maininnan ansaitsee karikukko, joita ei pahemmin tätä vuonna ole näkynyt.


Krannin rantaa

Merivesi pysyttelee korkeapaineessa alhaalla, tänäänkin -35cm.


Etelärantaa

Sen verta on ollut kuivaa, että rantaniittyjen heinäkään ei kovin paljoa ole vielä kasvanut. Viimeksi vettä on tainnut sataa huhtikuun alkupuolella.


Eteläflada

Matalalla oleva merivesi näkyy myös hyvin etelänpuoleisessa fladassa.


Kärjen kluuvi, siirtolohkare ja linjataulu

Kivien välissä ja kosteissa kohdissa ruokaili muutamia lapin- ja suosirrejä. Kärjen tunnusmerkit: linjataulu ja siirtolohkare.
Kuuminainen, Pori, Finland, 25.5.2018
Weblokit
Copyright, 2018  Antti J. Lind