Kangastuksia ja suosirrien päämuuttoa, Haminakari, Pori, 28.5.2018
Weblokit
Aamun valjettua Haminakarin staijjipaikalla. Taas hyvin kesäisen oloinen keli: lämpöä, auringonpaistetta, heikkoa tuulta ja kova lämpöväreily. Merelle tuli taas muutamia tunteja katseltua. Liikkeellä hieman vesilintuja, pääasiassa telkkiä ja vähän joka suuntaan. Haahkakoiraita sain tyynessä laskettua reilu 1500. Päivän muuttaja oli kuitenkin suosirri. Aamun aikana 22 parvea kohti pohjoista, yhteensä 1137 yksilöä. Parvista en muuta saanut poimittua, kuin yksinäisen tyllin ja kuovisirrin. Lisäksi pohjoiseen matkasi yksinäinen tundrakurmitsa. Siinä taisi sitten mennä tämän kevään suosirrien päämuutto? Saaren puskissa totutun hiljaista: pari herne- ja pensaskerttua, yksinäinen ruokokerttunen ja satakieli. Vieläkään ei kuulunut idänuunilintua vakiopaikoilla.


Tukkilautta

Aamun ensimmäinen kangastus? Tai niin ensin luulin, mutta tarkempi seuraaminen osoitti kohteen olevan pohjoiseen liikkuva tukkilautta.


Kangastus Ruostsista?

Vähän päivemmällä taisi sitten näkyä ihan oikea kangastus. Ruotsin rannikko taisi jotenkin kangastaa ja näkyä Suomeen asti. Kaukoputkella olisin voinut väittää nähneeni nurin olevan lippurivistön heiluvan heikossa tuulessa.


Muuttavia suosirrejä

Yksi lähietäisyydeltä muuttanut suosirriparvi. Sirrit ovat nopeita ja korkeammalla lentävät on helppo nuijjata.


Muuttavia suosirrejä

Toinen pintaa seurannut suosirriparvi - lajipuhtaalta näyttää.


Ja maihin...

Ja maihin...Haminakari, Pori, Finland, 28.5.2018
Weblokit
Copyright, 2018  Antti J. Lind