Deltan yötä kuuntelemassa, Kokemäenjoen suisto, Pori, 11.6.2018
Weblokit
Toista kertaa kuluvan kuun aikana kuuntelemassa deltalla yön ääniä. Keli mitä hienoin, mitä nyt vähän viileä: tyyntä, vähän pilviä ja lämpötila aamuyöllä viiden asteen tuntumassa. Kiertelin deltan uomia auringonlaskusta auringonnousuun välillä Fäärtinjuopa - Isosuuli, sekä etelä, että pohjoispuolella. Karvianjuovassa oli sen verran vähän vettä, että läpi ei Busterilla parantunut yrittää. 

Satakieliä vielä äänessä reilu kymmenen yksilöä. Ruokokerttusia paljon, varmaankin 60 yksilöä. Rytikerttusia vain yksi. Kaksi luhtahuittia huittaili deltalla. Kaulushaikaroita ainakin kaksi. Myös viitakerttusia lauloi kaksi yksilöä, ei luhta- eikä rastaskerttusta. Yksinäinen viita- ja pensassirkkalintu lauloivat innokkaasti. Nisäkkäistä näkyi hirviä 2, peuroja 3 ja majavia 3. Kettupoikue huuteli rantametsässä. Hieno yön tunnelma.


Järvikaislat

Aurinko laskenut vajaa tunti sitten. Suiston vankimmat ruovikot ruokokerttusten vallassa. Yön ainoa rytikerttunen kuului tässä.


Ylempi laiskanränni

Ylempi laiskanränni. Satakieliä rännin molemmin puolin. Pensassirkkalintu Abessiniassa.


Linteri

Parissa viikossa on järviruoko kasvanut reilusti pituutta. Linterin juopa aika kapea, mutta vielä pääsi läpi.


Pihlavan sahan valot ja Karvianjuopa

Karvianjuopa oikealla, vasemmalla Pihlavan sahan valot. Pidemmälle ei näin matalalla jokivedellä ollut asiaa. Parin vuoden ikäinen yöhaikaran huutelupaikka kuvan keskikohdilla - tänään ei kuulunut :-)


Isojuopa

Yön pimeimpiä hetkiä Isojuovalla.


Ja maihin...

Ja maihin...Kokemäenjoen suisto, Pori, Finland, 11.6.2018
Weblokit
Copyright, 2018  Antti J. Lind