Aamu viimeisellä kalliolla, Lännennaulat, Eurajoki, 14.6.2018
Weblokit
Juuri auringon noustessa vesille. Keli vähän viileä, rasvatyyni ja puolipilvinen. Merellä kohtalainen sumu, joka kohti Lännennauloja ajellessa hälveni ulompaa ja kalliolle päästyä näkyvyys >20km. Maininkiakin oli sen verran niukasti, että kalliolle pystyi rantautumaan ja veneenkin sai pysymään sopivasti kallion kupeella. Yhdeksän aikoihin koettiin tälle keväälle harvinainen hetki, kun saatiin heikko vesikuuro! Kattelin kalliolla kesäistä merta 10:30 asti.

Merellä ei oikein paljoa liikettä ollut, kuten kesällä ei pidäkkään. Oikeastaan ainoat muuttaviksi tulkittavat olivat ne 280 haahkakoirasta, jotka matkasivat etelään. Muuten liikkuvat linnut vähän joka suuntaan, lähinnä paikallisia: mustalintu 407, ruokki 48, riskilä 12 ja pilkkasiipi 101. Tyynessä aamun kelissä, laskin paikallisena haahkoja 4650 koirasta, 320 naarasta ja 120 poikasta. Merihanhia myös mukavasti: 680 sulkasatoparvissa. Kahlaajia ei vielä liikkeellä.


Markku aamusumussa

Markku aamun sumussa, joka juuri hälvenemässä.


Sulkasatoisia merihanhia

Merihanhia ui pakoon siellä täällä, pääasiassa avoimilla paikoilla. Linnut pääosin sulkivia vanhoja ykilöitä, joukossa isoja poikasia.


Staijjipaikka

Aamun staijjipaikka uloimmalla Lännennaulalla. Huomaa kuvan vasemmassa horisontissa sadekuuro!


Lännennaulat

Lännennaulat. Staijipaikka ulommalla. Matalikot ja kalliot näkyivät kirkkaassa merivedessä hienosti.
Lännenkallioiden ylilento.


Ruokit

Ruokkeja ja riskilöitä lenteli kallion läheisyydessä pitkin aamua. Aina moni ruokeista oli ilmeisesti toisen kalenterivuoden, 2kv, lintuja, kuten kuvan vasemmanpuoleinen yksilö - naama laajasti vaalea. Vähän yllättäen ei näkynyt etelänkiisloja.


Olkiluofdon ydinvoimalat

Kallioiden eteläpuolella Olkiluodon voimalarepertuaali: tuuli, ykkönen, kakkonen ja melkein kolmonen. Ykkösen ja kakkosen järjestyksestä en ole varma.


Ja maihin...

Ja maihin...Lännennaulat, Eurajoki, Finland, 14.6.2018
Weblokit
Copyright, 2018  Antti J. Lind