Helteinen saartenkierto, Siipyy, Kristiinankaupunki, 18.7.2018
Weblokit
Sen verta on lämpöistä pitänyt, että retkeily on parempi siirtää päivän aikaisiin tai viimeisiin hetkiin. Keli vielä rasvatyyni ja kirkas auringonpaiste. Mantereelle suunnatessa, 9 aikoihin, lämpöä Domarilla jo +24c.

Tänään Storbådanilla ensimmäistä kertaa tänä kesänä. Ajoissa paikalla, kun busterin keula kolahti kallioon 03:15. Hetken joutui odottelemaan, että valoa oli riittävästi katselua varten, mut tulipa ruokkilinnut kerrankin laskettua oikeaan aikaan. Katselin kaakkoispään kalliolta reilu 1,5 tuntia saaren menoa. Pesintä näyttäisi vielä olevan kesken ainakin selkälokilla, riskilällä ja ruokilla. Selkälokkeja saaressa ainakin 85 vanhaa ja näkyvissä 3 poikasta. Päivän valjetessa saaren rantavedessä 18 ruokkia ja peräti 64 riskilää - suurin osa lienee saaren pesimäkantaa. Muutama suosirri rantakalliolla. Saaren parissa pihlajassa kävi ainakin 6 käpytikkaa paikalla ollessani.

Domarkobbanin suuntaan, tosin piti käydä Kiilissä hakemassa kamera mukaan retkelle. Domarilla katselin fladan ympäristön, pohjoiskärjen ja poikkesin eteläpään haurut vilkaisemassa keskiharjulta. Jonkin verran kahlaajia, melko useasta lajista mm. suosirri 42, kuovisirri 3 ja isosirri 2. Saaren merikihuparille oli kuoriutunut ainakin yksi poikanen. Ristisorsaparilla 7 poikasta eli yksi oli hävinnyt kesän mittaan. Käpytikkoja kävi saaressa vain 3 yksilöä. Yksinäinen sepelhahi laidunsi Skitkobbanilla. 19 harmaahaikaran parvi matkasi pohjoiseen.


Norrgårdensin merimetsot

Kameranhakumatkalla nappasin kuvan merimetsoyhdyskunnasta. Saaresta nousi ainakin 6 merikotkaa. Pesintä näyttää silti olleen tuloksellista.


Flada maantasalta

Domarkobbanin flada vähän aamu viiden jälkeen. Kuivasta vuodesta huolimatta, ruovikko voi hyvin.


Merikotka ja merikihu

Domarille eksyneet merikotkat saivat kovaa kyytiä saaren pesivältä merikihuparilta.


Pohjoiskarki maantasalta

Pohjoiskärki harjulta katsottuna. Kärkeä ei vieläkään kompattu. Niitty- ja luotokirvinen kantoivat ruokaa kärjen heinikkoon.


Sepelhanhi

Yksinäinen sepelhanhi laidunsi Skitkobbanilla. Sai siitä jonkinlaisen kuvan, kovasta lämpöväreilystä huolimatta.


Käpytikka

Aamun 6 käpytikkaa Storbådanilla herätti epäilyn, että Domarilla olisi enemmänkin. Saaressa pyrki mantereelle vain kahden parvi ja yksittäinen lintu.


Ja maihin...

Ja maihin...
Siipyy, Kristiinankaupunki, Finland, 18.7.2018
Weblokit
Copyright, 2018  Antti J. Lind