Kalliokatselua ja -katselijoita, Luvia, Eurajoki, 19.7.2018
Weblokit
Helteet jatkuvat. Merellä jotenkin pärjää ja uiminen viilentää. Vielä ei näy sinilevää. Aamupäivällä rasvatyyntä ja lämpöä jo yli 20 astetta. Iltapäivällä sentään edes pieni tuulenvire, lämpöä yli 25 astetta. Päälle vielä auringonpaiste lähes pilvettömältä taivaalta.

Perheretkellä Eurajoen Luvianpuoleisilla ulkokallioilla. Helteestä ja kirkkaasta kelistä huolimatta kallioilla jonkin verran kahlaajia: suosirri 74, pikkusirri 1 ja karikukko 2 (vihdoin!). Kaikki vielä vanhoja lintuja. Vesilintuja edelleenkin kivasti: haahka 4200 (vain muutama koiras) ja merimetso 3100. Merihanhien sulkasato taitaa olla ohi ja parvet siirtyneet rantapelloille, vain 42 lintua. Lokeilla runsaasti lentopoikasia. Tiiroja kohtalaisen vähän, molempia lajeja, kala- ja lapintiira, reilu 15 yksilöä. Kivoina havaintoina putkeen osuneina: härkälintu 2, mustakurkku-uikku 1 ja metsäviklo 1.


Lännennaulat

Toinen päivän katselukalliosta - Lännennaulat.


Suosirrit

Vanhoja suosirrejä tuli ja meni, kuten kirkkalla kelillä kuuluukin. Lukumäärä, 74, minimi ja todellinen määrä linee isompi.


Kalatiira, nuori

Poikkeuksellisesti kallioilla oli kalatiiroja saman verran kuin lapintiiroja. Yleensä lapintiira on valtalaji. Taitaa olla jo paljon lähtenyt kohti etelään? Kuvassa nuori kalatiira.


Karikukko, vanha

Nykyisin jo harvinaisuusluokkaan siirtymässä olevia karikukkoja näkyi tänään peräti kaksi vanhaa lintua. Näitä ennen olin nähnyt vain yhden koko vuonna!


Pinkki ja harmaahylje

Halli kävi katsomassa kalliolla oleskelijoita, eikä jäänyt itsekkään huomaamatta.


Hallin pää

Sen verta valkoinen kiinnosti, että oli katsottava tarkemmin.


Halli kivellä

Ei mielenkiintoa sitten pitkään kestänyt. Halli päätti siirtyä kalliolle päivää paistattamaan.


Ja maihin...

Ja maihin...
Sivuston facebook sivu


Luvia, Eurajoki, Finland, 19.7.2018
Weblokit
Copyright, 2018  Antti J. Lind