Helposti tavoitettava lintuparatiisi, Levon lammet, Pori, 1.9.2018
Weblokit
Parin vuoden aikana on Levon lammikoiden alue parantunut lintupaikkana laidunnuksen palattua alueelle. Ruovikkoa on enää vähän ja avointa rantaa ja rantaniittyä ihan kohtalaisesti. Tänä vuonna eteläpuolisiin lammikoihin on muodostunut isot liete-/hiekka-alueet, kun sade on kesän aikana ollut vähemmän, kuin niukkaa. Alue on vieläpä helposti tavoitettavissa ja katsottavissa, vaikkapa pyörätieltä VT2:n varresta. VT2 kulkee eteläisen lampien ja pohjoisen lammen välistä. Alueen tyyppilajistoa ovat tällä hetkellä puolisukeltajat ja harmaahaikara, ehkä jopa jalohaikaraa voi loppukesällä sanoa vakiolajiksi. Tänä vuonna, kuivuuden ansiosta, lammilla on ollut runsaasti kahlaajia. Kuvasin tänään lammikot lintuperspekstiivistä.


Pohjoisesta etellän

Yleiskuva Levon lampien alueesta pohjoisesta etelän suuntaan. VT2 kulkee kuvan keskellä.


Kaakosta luoteeseen

Samat lammikot toiselta puolen eli kaakosta kohti luodetta.


Isoin lammikko ja lintutorni

Isommassa lammikossa on tänä vuonna poikkeuksellisen paljon näkyvää hiekkaa. Lintutorni mereen laskevan ojan suulla.


Pienin lammikko

Eteläisin lammikko on tänä kesänä kokonaan kuivilla. Kuvan keskikohdilla laulujoutsenen pesäpaikka, jossa onnistunut pesintä jo kolmena vuotena.


Pohjoisin lampi

Pohjoisin lammista. Kuvassa ylhäällä Mäntyluodon uusi rautatieasema, alhaalla VT2.


Laulujoutsenet

Laulujoutsenien lepopaikka ei ole kovinkaan pitkällä VT2:sta. Liikenne ei pahemmin näytä laulujoutsenperhettä haittaavan.


Kirrinsannan lammet

Kirrinsannan viimeiset lammikot ja alueen isoimmat ruovikot. Muut alueen lammet on täytetty hiilivoimaloiden tuhka-/kipsijätteellä, samoin taitaa näillekkin tulevaisuudessa käydä?Sivuston facebook sivu


Levon lammet, Pori, Finland, 1.9.2018
Weblokit
Copyright, 2018  Antti J. Lind