22 jallua, Paarnoori, Pori, 25.9.2018
Weblokit
Aamusta Paarnoorin tornissa. Reipas, yli 15m/s, pohjoisluoteinen tuuli piti kelin raikkaana ja kirkkaana. Lämpöä aamusta viitisen astetta, päivällä enemmän. Pääosin aurinkoista, aamupäivällä vähän pilviä ja pari heikkoa kuuroa. Kurjista vielä osa ja pääosa valkoposkihanhista yöpymässä lahdella. Ne siirtyivät aamun mittaan peloille. Muutoinkin ihan mukava ja monipuolinen muuttoaamu.

Aamuhämärässä Eskon lahdenperällä kahlaili kolme jalohaikaraa. Hetken kulttua Paarnoorin kalarannasta lennähti neljäs lintu niiden seuraksi. Torniin tuli aamun mittaan staijjiseuraa, eivätkä joutuneet pettymään. Tunnin jälkeen tuli pohjoisen suunnasta kahdeksan (!) jalohaikaran parvi ja se tippui paikalliseksi lahdenperälle. Tunti siinä meni, kun taas korkealta, koillisen suunnasta, saapui yksittäinen jalohaikara. Sekin aikoi laskeutua lahdenperälle, mutta jatkoi kuitenkin matalalla Ooviikin suuntaan, johon näytti putoavan. Seura poistui tornista tyytyväisenä.

"Puolimaallikko" tuli torniin hetkeä myöhemmin ja kyseli jalohaikaroiden perään: "Täällä on kuulemma viikon mittaan näkynyt muutamia jalohaikaroita?". Kaksi paikallista kahlaili edelleenkin näkyvillä lahdenperällä. Eikä siinä kulunut kuin vartti, niin huomasin taas korkealla koillistaivaalla jalohaikaroita. Kuuden linnun parvi tuli Leveäkarin päälle ja kääntyi kohti lahdenperää. Totesin paikalla olleille: "Sieltä niitä taas tulee. Hetken kun odotatte, niin näkyy ilman kiikareita.". Parvi tuli nätisti tornin edestä ja putosi taas lahdenperälle. Vierailijat olivat tyytyväisiä. Samaan aikaan Leveäkarilla merikotkat aiheuttivat sekaannusta ja harmaahaikaroiden kanssa lennossa näkyi sielläkin kolme jalohaikaraa. Aika huima aamu ja päivä. Jalohaikaroita vähintään 22 eri yksilöä! Tänä vuonna Suomessa ensipesinnät ja kohta niitä on "joka lätäkössä".

Kotiin päästyäni, piti vielä ottaa jalohaikarasta pihapinna. 11 rantaheinikossa kahlaavaa lintua näkyi lähdenperän rantaniityltä pihaan.


Kuuro ja sateenkaari

Aamun sadekuurot ja sateenkaari. Sateenkaaren päässä ei tänään aarretta tai ei ainakaan näkynyt, mutta sen osoittamaan paikkaan jalohaikarat putosivat.


Paikallinen jalohaikara

Yksi aamun paikallisista jalohaikaroista vaihtaa paikkaa lahdenperän yllä.


Seitsemän jalohaikaraa kahdeksan parvesta

Päivän suurimmasta, kahdeksan linnun parvesta, seitsemän lintua mahtui samaan kuvaan.


Kuusi jalohaikaraa

Tämä kuuden linnun parvi näkyi myös Teemuluodossa matkalla etelään.Sivuston facebook sivu


Paarnoori, Pori, Finland, 25.9.2018
Weblokit
Copyright, 2018  Antti J. Lind