Viikon saarikierros, Siipyy, Kristiinankaupunki, 2.10.2018
Weblokit
Viikottaiseksi totutut Domarkobbanin käynnit on tänä syksynä jääneet vähän harvaksi. Tuulet ovat olleet sen verran kovia, että saareen ei ole ollut asiaa. Tänään aamusta yllättävänkin heikkoa tuulta, 5-8m/s lännestä, iltapäivällä vielä vähän heikompaa. Aamulla pakkasta mantereen puolella -4 ja Domarilla viitisen astetta plussaa. Miltei koko päivän puolipilvistä. Merivesi reipas +35cm.

Domar kierrettiin tiukalla haravalla tuttuja reittejä. Fladan ja pohjoiskärki useampaan kertaan. Lintujakin ihan kivasti mm. suosirri 42, pikkusirri 1, tundrakurmita 3, pikkusieppo 1, muutama luotokirvinen ja vähän enemmän niittykirvisiä. Tiaisia, hippiäisiä ja pajulintuja oletettua vähemmän. Ruovikot tänä vuonna aika pienet, liekö kuivuudella ja runsaalla myyräkannalla vaikutusta asiaan. Ruovikoiden vähyys vaikuttaa ainakin pajusirkkujen määriin, joita tänään vain 11.

Sen verta tuuli heikkeni iltapäivällä, että Storbådanille päätettiin yrittäää ja sopiva kolo lopulta löydettiin. Komppasimme koko saaren, mut eipä kovinkaan montaa pikkulintua löytynyt: luotokirvinen 1, pulmunen 3 ja tundraurpiainen 1. Kahlaajia paikalla: tylli 1, suosirri 10 ja merisirri 3.


Buster fladassa

Sen verta oli maininkia ja merivesi korkealla, että Buster kiinnitettiin fladan puolelle. Empä olekaan koskaan ennen sinne mennyt.


Pohjoiskärki

Pohjoiskärjessäkin normaalia vähemmän kasvillisuutta. Myyriä runsaasti joka puolella.


HL, Pinkki ja hauru

Syksyn tuulet ovat kasanneet rakkolevää mukavia kasoja saaren rannoille.


Pikkusirri

Suosirrien joukossa yksinäinen pikkusirri.


Pikkusieppo

Vähän hämärästi äännellyt pikkusieppo löytyi itärannan pajuista.


Storbådan

Storbådan itsensä näköinen kesä jäljiltä. Lokkeja poistui paikalta muutamia satoja. Paikalliset linnut vähissä.


Suosirrejä ja merisirri

Merisirri (vasemmalla) ruokaili suosirrien kanssa. Saaren kallioilla yhteensä merisirrejä 3 ja suosirrejä 10.


Ja maihin...

Ja maihin...Sivuston facebook sivu


Siipyy, Kristiinankaupunki, Finland, 2.10.2018
Weblokit
Copyright, 2018  Antti J. Lind