Mukavasti hyöteissyöjiä, Domarkobban, Kristiinankaupunki, 18.10.2018
Weblokit
Pitkään sitä vaan eteläpuoleiset tuulet jatkuvat. Ennuste lupasi aamuksi heikkenevää, joten Siipyyn saaristoon. Aamuyöllä tuuli vielä lähes 20m/s, mutta onneksi säätiedotus piti paikkansa ja auringon noustessa enää alle 5m/s ja lännestä. Iltapäivän puolella tuuli kääntyi luoteeseen, hieman voimistuen, ollen poistuessamme jo lähes 10m/s. Aamusta vähän utua, päivällä kirkkaampaa. Aurinkokin näyttäytyi iltapäivällä. Lämpöä totutut 10-astetta.

Saarta kompattiin tänään huolella, varsinkin uunilinnut pitivät miehet innokkaina. Huolellinen katsonta palkittiin, kun huomasin länsirannalla Harryn edestä lähteneen äänettömän uunilinnun.Se pysähtyi hetkeksi hyvin näkyville ja määritys oli oikeastaan helppoa - ruskouunilintu. Hetken etsinnän jälkeen Harrykin pääsi siihen kiinni ja uudelleen löydyttyään ruskouunilintu ääntelinkin aktiivisesti. Se oli kuitenkin sen verran vilkas, että kuvia ei saatu. Ruskouunilinnun lisäksi laskimme tiltaltteja 11 ja määrittämättömiä (luultavasti nekin tiltaltteja) vielä pari. Punarintoja tälle loppusyksylle hyvin, jopa 28 eri yksilöä. Muita poimintoja päivän havainnoista: peukaloinen 6, hippiäinen 48, niittykirvinen 2 ja rautiainen 2. Merelle ei suuremmin katseltu.


flada

Domarkobbanin flada. Merivesi aika korkealla ja haurut ylhäällä. Puissa vielä runsaasti lehtiä ja ruskaa.


Pohjoiskärjen itähauru

Sen verta on syksyn aikana tuullut, että haurua on noussut rannoille normaalia aikaisemmin. Pohjoiskärjen itäranta.


Urpiainen

Ruderaatteja kompatessa urpiaiset sekoittivat aina välillä tilannetta. Saaressa tänään reilu 40 yksilöä.


Tiltaltti

Tiltaltteja vähintään 11 yksilöä, ehkä enemmänkin.


Tiltaltti

Osa tiltalteista viihtyi puissa ja osa kulki pitkin maata, kuin myyrä.


Kaakkoisruderaatti

Eteläkärjen idänpuoleinen ruderaatti on tänä vuonna ollut normaalia tyhjempi. Silti se pitää joka kerta katsoa huolellisesti.


Ja maihin...

Ja maihin ...Sivuston facebook sivu


Domarkobban, Kristiinankaupunki, Finland, 18.10.2018
Weblokit
Copyright, 2018  Antti J. Lind