Merikatselua ja kevyttä komppausta, Haminakari, Pori, 16.11.2018
Weblokit
Aamuhämärässä Haminakarin rannassa. Reipas, 13m/s, lounaistuuli. Näkyvyyttä kohtalaisesti ja lämpöäkin vajaa 10 astetta. Aurinkoakin näkyi useamman tunnin ajan. Merellä kohtalainen maininki. Katselin mukavasta suojapaikasta merelle vajaat 5 tuntia, vaikka liikettä ei kovin paljoa ollutkaan. Pari kertaa tuli lisäksi saaren tyrniköt ja muut puskatkin katsottua. Mantereen suuntaan vähän ennen auringonlaskua.

Merellä runsaimpina lokit, joista pääosa määritetyistä kalalokkeja. Muutamia meri- ja harmaalokkeja kalalokkien joukossa. Kaksi yksittäistä vanhaa pikkulokkia matkasi etelään aamupäivän aikana. Vesilinnuista runsaimpina liikkujina ruokkilinnut: ruokki 32, ruokki/kiisla 14 ja riskilä 2 - ei ihan viime vuoden tasoa. Muutamia kaakkureita, mustalintuja ja pilkkasiipiä epämääräisiin suuntiin. Enskereiden sisäpuolella n400 tukkasotkan parvi sekä aamulla, että illalla. Puskissa vähän tiaisia (hömö-, tali-, kuusi- ja sinitiaisia). Rastaista 3 räkättiä ja samoin 3 mustarastasta. Yksinäinen järripeippo tyrneissä.


Iso-Enskerin länsiranta

Katselupaikalta luoteeseen, avomerelle. Iso-Enskerin länsirantaa.


Pikkulokki ja kalalokkeja

Toinen päivän pikkulokeista (vasemmalla) matkasi muutaman kalalokin kanssa vastatuuleen kohti lounasta.


Annabella

Tahkoluodon pohjoiväylän reunamerkit on uudistettu syksyn aikana. Samassa yhteydessä näyttää merimetsoansa ainakin tyhjennetyltä.


Tyrniä ja Haminakarin kämppä

Haminakarissakin on vielä runsaasti tyrniä. Rastaat ja tiaiset tyrneissä.


Viherpeippo

Saaressa yksi viherpeippo, koko päivän saman pihlajan ja tyrnin ympäristössä.


Ja maihin...

Ja maihin...Sivuston facebook sivu


Haminakari, Pori, Finland, 16.11.2018
Weblokit
Copyright, 2018  Antti J. Lind