Kauniin päivän saaristokiertoa, pohjoissaaristo, Pori, 25.11.2018
Weblokit
Aamun valjetessa oli sen verran pohjoistuulta, että odottelimme pari tuntia ja liikkeelle vasta kun tuuli alkoi ennusteen mukaan helpottaa. Buster vesillä 10:30 aikoihin, jolloin tuuli enää 4-7m/s, aurinkoa lähes kirkkaalta taivaalta ja lämpötila pari astetta plussan puolella. Merellä reipas vanhan meren maininki. Iltaa kohden tuuli tyyntyi ja lämpötila putosi pakkasen puolelle auringon laskiessa.

Kiersimme tänään Kumppoosit ja Enskereiden saariston. Maissa Steenkumppoosissa, Maa-Pöksyssä, Haminakarissa ja Iso-Enskerissä. Lintuja mukavassa kelissa jonkin verran, pääasiassa lokkeja, joutsenia, tiaisia ja isokoskeloita. Rastaita tälle syksylle hyvin: räkättirastas 107 ja mustarastas 7. Muutamia käpylintuparvia siellä täällä. Yksinäinen punarinta sekä Steenkumppoosissa, että Haminakarissa.


Ulkokasakka, Kuhalandia

Kasakoiden palaneen, luvatta korjatun, mökin kunnostus oli jäänyt ilmeisesti yhteen kertaan. Pahimmat aukot kuitenkin tukittu.Steenkumppoosi, eteläreuna

Kauniita valoja matalalta ja matalalla olevan meriveden rajoja. Merivesi tänään -35cm.


Tyrniä

Porin pohjoissaaristossa näyttää tyrniä olevan vieläkin hyvin runsaasti. Ilmaskos rastaat viihtyvät täällä. Ruokaa riittänee pitkälle talveen.


Metsäkauris, koiras

Metsäkauris koiras huuteli ja katseli meitä Katavakumppoosista. Pinkillä oli kovin mielenkiintoa, mutta onneksi välissä oli merivettä tarpeeksi.


Haminakari ja kyhmyjoutsenet

Iltapäivän puolella pikainen käynti Haminakarissa. Paikallinen kyhmyjoutsenpari oli vielä poikasensa kanssa maisemissa.


Iso-Enskerin käyntisatama

Vielä ennen auringonlaskua ehdittiin kiertämään Iso-Enskerin lounaisranta ja -tyrnit. Mannerta kohden vasta auringon laskettua. Kuva isommaksi klikkaamalla.


Ja maihin...

Ja maihin...Sivuston facebook sivu


pohjoissaaristo, Pori, Finland, 25.11.2018
Weblokit
Copyright, 2018  Antti J. Lind