Pikkupakkasta, tyyntä ja auringonvilahduksia, Säppi, Eurajoki, 13.12.2018
Weblokit
Tänään maastossa koko valoisan ajan. Yöllä oli hieman ollut pakkasta ja aamullakin vielä pari astetta. Lämpötila pysyi itse asiassa koko päivän pakkasen puolella. Tuultakin vain nimeksi, koillisen ja idän suunnasta. Aurinkokin näkyi pitkin päivää aina vähän väliä. Näkyvyys hyvä, lämpöväreilyä lukuunottamatta. Aamulla parin tunnin merikatselu, josta taas saarta kiertämään. Illan hämärtyessä saunan lämmitys.

Lintuja tänään jonkin verran enemmän, kuin eilen. Laulu- ja kyhmyjoutsenia etelään pitkin päivää, yhteensä 104 yksilöä. Aamulla myös urpiaisia lännestä kohti mannerta. Lännennokalla yksinäinen vuorihemppo. Muutoin linnut pääasiassa paikallisia. Jotakin taas poimittuna havaintovihosta: kalalokki 72, tukkakoskelo 13, alli 9, käpytikka peräti 7, pyrstötiainen 5, mustalintu 120, riskilä 1, kaakkuri 1 ja tavi 2. Mulfoneita vähintään 19. Mukava retkipäivä.


Majakka ja rakennukset

Majakka vilkkui vielä, kun siirryimme kohti staijjipaikkaa aamuhämärässä.


Satama ja laituri

Aurinko nousemassa saaren takaan sataman suunasta.


Merenkulkulaitos, väylävene, luotsi

Tänään sentään havaintoja myös nisäkkäistä. Muflonien ja parin hallin lisäksi näkyi 3 uistelijaa ja tämä väylänhoitaja. Raikkaan näköistä menoa!


Haniston ranta ja haurut

Hanhiston niitty iltapäivän valoissa. Tänäänkään ei niityltä lintuja löytynyt.


Peräkulma

Peräkulmassa sentään muutamia tiaisia ja keltasirkkuja. Horisontissa näkyy Mäntyluodon ja Tahkoluodon rakennelmia.Sivuston facebook sivu


Säppi, Eurajoki, Finland, 13.12.2018
Weblokit
Copyright, 2018  Antti J. Lind