Tyyni pakkaspäivä ja mantereelle, Säppi, Eurajoki, 14.12.2018
Weblokit
Heti aamuhämärissä Prakalassa katselemassa merelle. Sen verta oli pakkasta (-4c), että lämpöväreilyä oli taas riittävästi. Keli muuten mukava: täyspilvinen ja lähes tyyni. Reilun 1,5 tuntia tuli merelle katseltua. Siitä sitten kertämään saarta ja tuli koko saari kierrettyä rantoja seuraillen. Kierroksen päätteeksi majakalla ja samalla täytimme muflonien ruokinnan. Iltahämärässä rasvatyynessä kelissä mantereen suuntaan.

Merellä ei oikeastaan liikettä näkynyt, mitä nyt hieman kalalokkeja ja isokoskeloita. Paikalliset vesilinnut näkyivät tänään kohtalaisen hyvin, kun oli lähes tyyntä. Kuuluvuuskin oli tänään erinomainen. Päivän mukavin havainto taisi olla aamuhämärissä rantalepikosta lähtenyt lehtokurppa. Muut mielenkiintoisimmat taas havaintovihosta poimittuna: tukkakoskelo 9, alli 4, telkkä 63, merikotka 4, pilkkasiipi 5, mustalintu 238, kaakkuri 3, kanahaukka 1. Mulfoneita yhteensä 12 ja pari harmaahyljettä.


Heikki, troolari ja silakkaverkot

Päivän ainoa ihmishavainto heti aamuhämärässä. Heikki nosteli saaren luoteisrannalla silakkaverkkoja ja eivät ihan tyhjiltä näyttäneet.


Satama ja laituri

Yöllä oli tullut pieni ripaus lunta. Vaikka pakkasta oli koko päivän muutamia asteita, ei Kruununmöljä ole vielä jäätänyt.


Paskalaguuni

Sitä vastoin kaikki sisälammikot olivat saaneet jääpeitteen. Kuvassa Paskalaguuni.


Mustalintu, 238 yksilöä

Eteläkarin edustalla kiva mustalintuparvi. Lukumäärän arviointiharjoittelua voi tästä hyvin harjoitella. Kuvan nimestä löytyy kuvan yksilöiden lukumäärä.


Kuolinnokan muistomerkki, HM 1908

Pakkanen ja lumiripaus oli tehnyt Kuolinnokan muistokiven kaiverrukset hyvin näkyviksi.


Pinkki ja Hanhiston ranta

Merivesi miinuksella 20cm. Hanhiston rantaan kertynyt päivän aikana hieman uutta jäätä.


Terumo syringe

Kaikkia sitä Säpin rannoilta löytää.


Ja maihin...

Ja maihin...Sivuston facebook sivu


Säppi, Eurajoki, Finland, 14.12.2018
Weblokit
Copyright, 2019  Antti J. Lind