Joulunajan perinteinen niemenkierto, Saantee, Pori, 26.12.2018
Weblokit
Ties kuinka monetta kertaa, olimme tänään kiertämässä, joulunajan perinteiden mukaan, Saanteen niemeä Ahlaisissa. Keli suosi: pikku pakkanen, pääosin auringonpaistetta ja tuulta vain nimeksi. Polku kiertää koko niemen keskiharjua pitkin ja palaten rantametsässä pohjoisrannalla. Niemi on pääosin luonnontilassa, itäpäässä vanhoja metsänkäsittelyn jälkiä. Saantee lienee nykyisin pääosin rauhoitettu. Polulle taitaa tulla matkaa joku 5-6km. Jälkien perusteelle joku oli tänään ehtinyt jo meitä ennen samalle reitille.

Niemen molemmat puolet olivat jo ohuessa jäässä ja jäänraja länsipuolella, noin kilometrin päässä, Iso-Plokin tuntumassa. Lunta vain hieman rannoilla, metsät pääosin lumettomia. Lintuja tänään aika niukasti mm.: merikotka 2, käpytikka 4, isokoskelo 12 ja jonkin verran tiaisia, hippiäisiä, käpylintuja ja lokkeja.


Metsää keskiharjulla

Saanteen niemessä on ihan oikean metsän näköistä maastoa. Sitä ei nykyään Porin seudulta oikein muualta löydy kuin täältä ja saaristosta.


Keltaisia sieniä

Tosisienestäjille kausi ei ole vielä ohi.


Saanteen länsikärki

Luoteen suunnassa näkyy Merikarvian saaristoa. Avovesi reilun kilometrin päässä.


Kärjen maamerkit - isot siirtolahkareet

Linjataulun kanssa, niemen lounaskulmassa, isot siirtolohkareet.


Luoteisranta

Aurinko on sen verran alhaalla, että pohjoispuoli on koko päivän varjossa. Luoteisranta.


Pohjoisniemi

Pohjoispuolella Landskatanlahti ja merimetsojen pesimäluodot. Saarissa kaksi korppia ja yksi merikotka.Sivuston facebook sivu


Saantee, Pori, Finland, 26.12.2018
Weblokit
Copyright, 2018  Antti J. Lind