Veneilykauden päättäjäiset? Säppi, Eurajoki, 13.1.2019
Weblokit
Sen verta oli viikolla reippaat tuulet ja vaihteleva vedenkorkeus, että jäät lähtivät liikkelle ja taas löytyi busterille pudotuspaikka. Ennusteiden perusteella taitaa olla tälle kaudelle viimeisiä mahdollisuuksia - saas nähdä. Koko päivän pilvistä, paikoin koviakin lumikuuroja. Lämpötila juuri ja juuri pakkasen puolella. Tuuli etelän ja lounaan välistä, aamulla 5-6m/s ja päivällä jo hieman yli 10m/s. Ulkona melko komea maininki.

Ajelin aamusella Säppiin ja katsoin saaren suojaisat puolet. Eteläkari ja Hanhisto jäivät väliin. Aika niukasti oli lintuja havaittavissa. Mukavinmmat taisivat olla: reilu 170 mustalinnun parvi, yksinäinen riskilä, kaakkuri, tukkakoskelo 5 ja kuikannnäköinen määrittämättä jäänyt kuikkalintu. Päivän runsaimmat lajit sinitiainen, kalalokki ja isokoskelo. Latasin poislähtiessä muflonien automaatin täyteen ja vähän ylikin, jotta ainakin alkutalveen olisi jotakin vahvempaa vatsan täytettä pakkasia vastaan.


Irtojäitä

Menomatkalla joutui hieman reittiä valitsemaan, kun ihan suunniteltu ei onnistunut.


Säpin satama, Kruununmöljä

Kymmenen aikoihin onnistuneesti Kruunmöljässä. Viime käynnillä ei satamalahteen ollutkaan asiaa, kun oli jo sen verran jäässä. Tänään ei jäästä tietoakaan.


Panorama Prakala

Katselin reilun tunnin Prakalan ampukopin suojasta meren suuntaan. Maininki haittasi hieman vesilintujen etsimistä. Kuva isommaksi klikkaamalla.


Majakka ja pihan rakennukset

Majakka ja pihan rakennukset. Lumihanki neitseellinen. Ei ollut majakka tänään avoinna.


Muflonien ruokinta

Vielä riitti kauraa ja heiniä mufloneille. Jäljellä vielä reilu 2 tynnyriä.


Muflonin koipi

Ruokintapaikan pikku ladosta löytyi koipi luineen. Mistä mahtaa olla peräisin?


Ja maihin...

Ja maihin...Sivuston facebook sivu


Säppi, Eurajoki, 13.1.2019
Weblokit
Copyright, 2019  Antti J. Lind