Ensimmäinen nollakeli kuukauteen, Tahkoluoto, Pori, 7.2.2019
Weblokit
Aamuhämärässä Kallioholman tyvellä. Piti ehtiä ensivaloilla katsomaan merelle, mutta pieni virhe peruuttaessa maksoi lähes puoli tuntia. Ensimmäinen nollakeli sitten tammikuun alun. Tuuli lounaasta n10m/s, täyspilvistä, +1c ja timanttinen näkyvyys. Avovesi lähimmillään vähän yli kilometrin päässä. Lunta kärjessäkin yli 50cm.

Seisoskelin Kallioholman kärjessä lähes neljä tuntia, kun keli suosi katselua ja lintujakin ihan mukavasti näkyvillä. Poimintoja aamun havainnoista: merikotka 7, kyhmyjoutsen 6, isokoskelo 107, telkkä 23, mustalintu 14, pilkkasiipi 6, merimetso 1, urpiainen 34 ja kalalokki 650. Mukava keskitalven nollakeli.


Rypemisjälkiä lumessa

Sen verta oli lunta tuiskannut Kallioholman tielle, että päätin tästä peruuttaa takaisin. Vähän meni liikaa vasemmalle. 2,5 tonnia on aika vaikea saada ojasta ja lumesta ylös, jos pitoa ei ole. Onneksi lähistöllä oli Volvo BM.


Kärkikallio ja tuulivoimalat

Jäänreuna Kallioholman eteläpuolella meni Kaijakarista Kupeliin, ollen lähimmillään reilun kilometrin päässä.


Kupeli ja tuulivoimalat

Pohjoispuolella reuna jatkui Enskereiden ulkopuolelle, ollen pari kilometriä rannasta. Hylkiriutta vielä kokonaan avovedessä.


Lokkeja jäällä

Lokkeja makaili useassa kohdassa liikkuvalla jäällä. Pääosa lokeista kalalokkeja, yhteensä erittelin 650.


Hylkiriutta, merikotka, lokit, isokoskelo ja telkkä

Hylkeen alueella mukavasti lintuja ja kohtalaisesti nähtävissä, hyvän kelin ansioista. Kuvasta löytyy ainakin merikotka, kalalokkeja, telkkiä ja isokoskeloita.Sivuston facebook sivu


Tahkoluoto, Pori, Finland, 7.2.2019
Weblokit
Copyright, 2019  Antti J. Lind