Lämpöaaltojen välinen pakkaspäivä, Kuuminainen, Pori, 21.2.2019
Weblokit
Plussakelit ne vaan on, föhn-tuulien ohessa, jatkuneet jo toista viikkoa. Eilen reipas, yli 20m/s, luoteen ja pohjoisen väliltä. Tänään lähes tyyntä ja pakkasta viitisen astetta, aamusta oli ollut 10 asteen pinnassa.

Kävin tänään iltapäivällä vähän vilkaisemassa, miltä näytti Kuuminaistenniemen edustalla eilisen kovan tuulen jäljiltä. Pettymystä vähän oli, kun ei pahemmin aukkoja näkynyt, oikeastaan jäätilanne vai pahentunut. Ainoa havaintoetäisyydellä oleva sula kärjen ja Puskurin välissä ja siinäkin vain pari koskeloa. Muualla näytti olevan peilikirkasta vanhaa jäätä tai ahtautunutta ajojäätä. Koskeloiden lisäksi vain yksi lokki ja käpytikka. Retkiluistelulle olis hyvät kelit.

Jäässa kauempana muutamia aukkoja Räyhien ja Säpin välillä, Säpin länsi- ja pohjoispuolella ja Outoorin itäpuolella. Avovettä lähinnä kaukana Säpin luoteispuolella sekä Kallon edustalla.


Säppi ja kärki

Kärjen eteläranta. Pahemmin ei avovettä näkyvissä. Kaukana luoteessa tummempaa - avointa. Vasemmassa reunassa Säppi.


Kärki, eteläpuolelta

Kuuminaisten kärki luoteen suuntaan. Isoin aukko jääkentässä oli pohjoiskärjen ja Puskurin välillä. Rannoillekkin muodostunut jo isoja pälviä.


Pohjoissula ja Preiviikinlahden saaret

Sama aukko hieman lähempää. Tahkoluodon voimaloiden edustalta Kalloon isompi avovesialue.
360-asteen pyöräytys niemen yllä.Sivuston facebook sivu


Kuuminainen, Pori, Finland, 21.2.2019
Weblokit
Copyright, 2019  Antti J. Lind