Deltaan kiertämässä, Kokemäenjoen suisto, Pori, 24.4.2019
Weblokit
Joelle hieman auringonnousun jälkeen. Kevät on sen verran edistynyt, että nyt oli jo Metsämaan kunnanrannastakin pääsy joelle. Jäätä ja lunta löytyi enää muutamista paikoista. Keli lähes kesäinen: auringonpaistetta, tyyntä ja jo aamustakin 10 astetta plussaa, poistuessa yli 15 astetta.

Vesilinnut jo vähän vähentyneet deltalta tai ainakin jatkaneet muuttoaan ja hajaantuneet laajemmalla alueelle. Vesilinnuista runsaimpina laulujoutsen 220, merihanhi 140, tukkasotka 115, isokoskelo 764 ja silkkiuikku 76. Punasotka vain vähenee, tänään vain yksi pariskunta, viime vuonna parhaana päivänä päästiin sentään lähes sataan yksilöön. Saas nähdä, mikä on kevään maksimi.

Kahlaajien määrät vähän kasvussa: taivaanvuohi 32 ja suokukko 28. Rastaita ja punarintoja normaali laulajien määrä. Tiltaltteja 5 ja pajusirkkuja 12 laulavaa. Kaksi kaulushaikaraa äänessä.


Puussan s-uomat

Puussan eteläpuolen veneuoma. Vihreä kasvillisuus nousemassa jo vanhan kasvillisuuden seasta. Ensimmäisiä rentukoitakin jo näkyvissä.


Laulujoutsenia ja merihanhia

Deltalla pesii laulujoutsenia kuutisen paria. Paikalla runsaasti pesimättömiä ja esiaikuisia yksilöitä. Merihanhia myös runsaasti, taitavat myös olla pesimättömiä.


Taavi silta matkalla kaupunkiin

Taitaa talven selkä olla taitettu, kun aamupäivällä lähti talvehtinut Taavi-silta saattueessa kohti keskustaa.


Venator, Kemira, Huntsman, Sachleben

Jokisuistoa ilahduttaa vieläkin Kaanaan kompleksi.


Merimetsokolonia, Riutta

Ei, aamulla ei ollut pakkasta. Mökeillä on taidettu pääsiäisenä käydä, koska paikalla ei ollut enää merimetsoja. Jäljistä päätellen on heti ehditty oleskelemaan.


Maihin...

Ja maihin...Sivuston facebook sivu


Kokemäenjoen suisto, Pori, Finland, 24.4.2019
Weblokit
Copyright, 2019  Antti J. Lind